Lasse is als een zoon voor presentatrice Saartje Vandendriessche. De 8 maanden oude border collie wordt bij Saartje’s ouders afgezet wanneer zij gaat werken. 

Een echte dierenvriend

Saartjes ogen fonkelen wanneer ze vertelt over haar liefde voor dieren: “Ik ben een heel grote dierenvriend, naar alle dieren toe. Kippen vind ik bijvoorbeeld heel sympathiek, net zoals katten, honden en paarden. Een hond is dan ook echt een meerwaarde in mijn leven.
 

Pantoffelheld

Border collie Lasse is ondertussen 8 maanden oud en je kan hem gerust een pantoffelheld noemen, vertelt Saartje. “Zoals de meeste honden houdt Lasse van eten, en dan vooral schoeisel. Hij eet graag pantoffels, badsloffen, … een echte deugniet! Hij doet graag zijn eigen goesting, maar boven alles is het gewoonweg een schat van een hond.”
Saartje en Lasse rennen

Lasse verdient een hondenleven

Saartje wil alleen maar het beste voor haar hond en daar gaat ze erg ver in: “Ik wil niet dat Lasse alleen moet thuisblijven als ik ga werken. Dus breng ik hem naar mijn ouders, die ook een hond hebben. Daar kan hij zich naar hartenlust uitleven. Ik maak ook graag uitstapjes met Lasse: ik word oprecht gelukkig wanneer ik hem zie rennen over het strand.” Het liefst van al wil Saartje dat haar hond onbekommerd hond kan zijn: “Een leiband, daar heb ik het moeilijk mee. Ik weet dat het eigenlijk verplicht is, maar ik vind dat een hond moet kunnen rennen en snuffelen, zonder de storende factor van een leiband.”
 

Een zoon, een broer

De naam Lasse heeft Saartje niet zomaar gekozen: “Het is een Deense naam. Mijn dochter is ook half Deens en als zij een jongen was, hadden we haar Lasse genoemd.” De border collie maakt ondertussen echt deel uit van de familie, beaamt Saartje: “Ik kan Lasse niet meer missen en ik zie hem een beetje als mijn zoon. Ik zeg ook vaak tegen mijn dochter Mille ‘Geef je broer eens eten’ of zo. Hij is echt ons beste maatje!”

Aanbevolen artikelen