Op zoek naar een manier om je pup even rustig bezig te houden? Om je jonge hond eens lekker te verwennen? Of om je senior te activeren zonder dat hij uit z’n mand hoeft te komen? De kong - een rubberen speeltje dat je kan vullen met allerlei lekkers - vormt een heerlijke uitdaging voor je hond in zowat elke levensfase. Door te variëren met de vulling ervan hou je het verrassend voor je viervoeter én krijg je de kans om hem op een creatieve manier allerlei superfoods voor te schotelen. 
In deze video maken we drie van onze favoriete kong-recepten klaar - vakkundig uitgetest door proefkonijn van dienst Roxy. Scroll voorbij de video voor de uitgeschreven recepten. Smakelijk!  
 

 
Recept 1: Yoghurtijsje met banaan

Ingrediënten
 
 • 1 banaan
   
 • 3 el magere yoghurt
   
 • een paar blauwe bessen of enkele hondenkoekjes
 
 
Prak de banaan met een vork. Meng de banaan met de yoghurt. Voeg eventueel een gezonde topping toe zoals blauwe bessen of kies voor een paar lekkere hondenkoekjes. Leg de kong 1 u in de diepvriezer. 
 
Opgelet: Spoel de kong enkele seconden af onder lauw water voor je hem aan je hond geeft, zodat zijn tong niet aan het rubber blijft plakken! 
 
 

Recept 2: Heerlijke hondenomelet 

Ingrediënten
 
 • 1 ei
   
 • 1 kop hondenbrokken
 
 
Stop het kleine gaatje van de kong dicht met een brokje. Giet de kong halfvol brokken. Kluts het eitje en voeg het toe aan de kong. Zet het geheel 30 tot 60 seconden in de microgolfoven (rechtop in een mok), tot het eitje gestold is. Laat de kong voldoende afkoelen voor je hem aan je hond geeft. 
 
Gezondere optie: Je kan het eimengsel ook doorheen het onderste gaatje laten lopen, zodat het slechts gedeeltelijk aan de brokken blijft hangen. Dan moet de kong slechts een vijftal seconden in de microgolfoven! 
 
 

Recept 3: Winters genieten 

Ingrediënten
 
 • zoete aardappel
   
 • kauwstokje 
 
 
Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes. Kook de blokjes in een kookpot met veel water. Giet af en prak de zoete aardappel tot puree met een vork. Vul de kong en werk af met een kauwstokje.  

Opgelet: Laat de puree voldoende afkoelen voor je de kong aan je hond overhandigt. 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen