In la bella Italia, in een prachtige baai van Napels, woont Juliette. Ze is de lieveling van Napoli-voetballer Dries Mertens en TV-persoonlijkheid Kat Kerkhofs. 


Gered van een vuilnisbelt 


Juliette is niet zomaar een hond, vertelt Kat Kerkhofs. “Ze is een rasechte straathond, die we adopteerden uit Spanje. Ze werd gevonden op een vuilnisbelt, samen met haar broertjes en zusjes. Ze was nog een kleine puppy toen we haar adopteerden en ik heb erg veel aan haar gehad toen we pas verhuisden naar Napels. Ik kende hier toen niemand en samen met Juliette heb ik de stad verkend.”


Leven als god in Italië


De levensstandaard van Juliette is er erg op vooruitgegaan, ten opzichte van haar leven als straathond. Ze heeft een prachtig uitzicht vanop haar balkon, gaat regelmatig mee uit varen en heeft zelfs een heuse hondensitter die op haar past wanneer haar baasjes er niet zijn. “Juliette is hier een echte bekendheid”, vertelt Kat. “Ze wordt soms zelfs herkend op straat. ‘Dat is de hond van Mertens’ roepen de mensen haar dan na. Ze is echt pretty famous!”. 
Kat Kerkhofs zit met Juliette in de zetel

De liefste en de mooiste hond


Dries speelt graag spelletjes met Juliette. Hij gooit met een tennisbal of vraagt om een kunstje te doen. Zo kan Juliette bijvoorbeeld ‘vuistjes’ en kusjes uitdelen. “Ik vind het leuk dat Juliette zo’n chille hond is,” vertelt Dries. “Ik heb haar echt graag en vind haar ook erg mooi. Dat zegt iedereen waarschijnlijk over zijn eigen hond, maar toch!” 


Ze is als mijn kindje


Kat gaat ook sporten met Juliette, samen joggen ze regelmatig over het strand. “Het voelt echt aan als een familielid voor mij, ze is mijn kindje. Toen we pas in Napels woonden, was ik dag en nacht met haar samen. Daarom zit Juliette serieus in mijn hart.” Over de opvoeding denken Dries en Kat niet altijd hetzelfde. “Dries is het strengst”, geeft Kat toe. “Soms hoor ik hem roepen op Juliette, en dan schiet ik haar te hulp. Ik kan niet streng zijn voor Juliette. Ze mag veel te veel van mij.”

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen