Welke voedingsstoffen heeft jouw kat nodig en wanneer kan vergiftiging optreden? Ontdek het hier!

Katten zijn doorgaans zeer kieskeurig en zullen voedsel dat niet vertrouwd ruikt, mijden. Vergiftigingen bij katten treden eerder op door producten die geur- en smaakloos zijn of wanneer deze gemengd werden met zeer geurige en smakelijke ingrediënten, zoals vis. Wist je trouwens ook dat een heleboel tuin- en kamerplanten giftig zijn voor katten?

Je kat is een echte vleeseter en heeft dagelijks voldoende eiwitten nodig. Veel dieren kunnen hun aminozuren zelf aanmaken, maar je kat is daar iets minder goed in. Die bouwstoffen mogen dus niet ontbreken in het menu. Verschillende soorten kattenbrokken bevatten slechts een laag vleespercentage, dus lees voor aankoop zeker de ingrediënten door. Jouw kat zal waarschijnlijk vers rauw vlees het meest appreciëren!

Een kat kan veel beter vetten verteren dan jij, maar van suikers heeft ze duidelijk geen kaas gegeten. Je kat heeft net zoals jij smaakpapillen, maar toch proeft ze haar eten anders. Van nature zal je kat een voorkeur hebben voor soorten vlees en vis die voor haar zoet smaken. Maar dat maakt van je kat nog geen zoetekauw! Voor katten smaken suikers niet zoet, meer zelfs: ze kunnen suikers waarschijnlijk helemaal niet proeven.
 
 
Meer weten over de verschillende types kattenvoeding? In dit artikel lees je er alles over!
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen