Kittenvoeding, volwassenvoeding en seniorvoeding. Je ziet door de bomen het bos niet meer… Er zijn zo veel verschillende soorten voeding, dat je soms niet meer weet wat te kiezen. Want wat heeft je kat nu echt nodig? Maak je geen zorgen! Wij zullen je helpen en uitleggen waarom katten op verschillende leeftijden verschillende soorten voedsel nodig hebben.


Droogvoeding of natvoeding

Goede kattenvoeding is voeding die je kat makkelijk kan verteren en waar ze voldoende eiwitten uit haalt. De perfecte voeding voor een kat heeft een laag zoutgehalte. Er bestaan twee soorten voeding voor alle katten: droogvoeding en natvoeding. Droogvoeding is beter voor het gebit van je kat en kan je de hele dag laten staan zonder dat het bederft. Door het kauwen van de harde brokken, kan er minder snel tandplak op de tanden van je kat komen. Natvoeding kan je niet de hele dag in je woonkamer laten staan, dan zou het namelijk gaan stinken, maar de meeste katten vinden het lekkerder dan droogvoeding. Je kan zelf de keuze maken of je droogvoeding, natvoeding of een combinatie van beide geeft.


Kitten-, volwassen- of seniorvoeding

Het is heel belangrijk om je kat kwalitatief goede voeding te geven, aangepast aan haar leeftijd. Je kitten verandert snel. Een voeding met veel energie, eiwitten en mineralen, zoals calcium, zal de groei optimaal ondersteunen. Voeding voor een volwassen kat moet de activiteit en het jaaggedrag van je kat onderhouden.
 

Maar ook een senior kat heeft andere voeding nodig, aangepast aan een verminderde activiteit, het verhoogde risico op ondergewicht en de afname van de spierkracht. Bovendien werken de nieren van bejaarde katten vaak minder goed, dus is hun voeding ook armer aan zouten, mineralen en eiwitten. Bij een oudere kat kies je het best voor vochtrijke voeding, zodat ze zeker genoeg water binnenkrijgt. Wil jij weten hoe je het leven van je senior kat nóg beter kan maken? Lees dan zeker dit artikel waarin we je allerlei tips geven!

Donkergrijze kat die staat op twee pootjes
Wist jij dat droogvoeding beter is voor de tanden van je kat? Door het kauwen op de harde brokken kan er geen tandplak gevormd worden! 


Andere soorten voeding

Onthoud dat niet alleen de leeftijd van je kat invloed heeft op welke voeding je haar het best kan geven!  Ook voor gesteriliseerde of gecastreerde katten zijn er verschillende soorten voeding.  Wist je trouwens ook dat je het best rekening houdt met hoe actief jouw kat is? Daarnaast kan je bij het kiezen van de voeding beter ook kijken naar de bouw en specifieke noden van jouw kat.


Heb jij ook een hond in huis? Dan helpt dit artikel je zodat je ook voor hem de goede voeding kan uitkiezen! 

Aanbevolen artikelen