Kittenvoeding, volwassenvoeding en seniorvoeding. Je ziet door de bomen het bos niet meer… Er zijn zo veel verschillende soorten voeding, dat je soms niet meer weet wat te kiezen. Want wat heeft je kat nu echt nodig? Maak je geen zorgen! Wij zullen je helpen en uitleggen waarom katten op verschillende leeftijden verschillende soorten voedsel nodig hebben.


Droogvoer of natvoer?

Goede kattenvoeding is voeding die je kat makkelijk kan verteren en waar ze voldoende eiwitten uit haalt. De perfecte voeding voor een kat heeft een laag zoutgehalte. Er bestaan twee soorten voeding voor alle katten: droogvoer en natvoer. Droogvoer is beter voor het gebit van je kat en kan je de hele dag laten staan zonder dat het bederft. Door het kauwen van de harde brokken kan er minder snel tandplak op de tanden van je kat komen. Natvoer kan je niet de hele dag in je woonkamer laten staan – dan zou het namelijk gaan stinken – maar de meeste katten vinden het wel lekkerder dan droogvoer. Je kan zelf de keuze maken of je droogvoer, natvoer of een combinatie van beide geeft.
 
 

Kitten-, volwassen- of seniorvoeding?

Het is heel belangrijk om je kat kwalitatief goede voeding te geven, aangepast aan haar leeftijd. Je kitten verandert snel. Een voeding met veel energie, eiwitten en mineralen, zoals calcium, zal de groei optimaal ondersteunen. Voeding voor een volwassen kat moet de activiteit en het jaaggedrag van je kat onderhouden.
 

Maar ook een senior kat heeft andere voeding nodig, aangepast aan een verminderde activiteit, het verhoogde risico op ondergewicht en de afname van de spierkracht. Bovendien werken de nieren van bejaarde katten vaak minder goed, dus is hun voeding ook armer aan zouten, mineralen en eiwitten. Bij een oudere kat kies je het best voor vochtrijke voeding, zodat ze zeker genoeg water binnenkrijgt. Wil jij weten hoe je het leven van je senior kat nóg beter kan maken? Wij geven je graag de nodige tips!

Kat eet likkebaardend van een kommetje droge brokjes
Wist jij dat droogvoer beter is voor de tanden van je kat? Door het kauwen op de harde brokjes kan er geen tandplak gevormd worden! 

Andere soorten voeding

Onthoud dat niet alleen de leeftijd van je kat een invloed heeft op welke voeding je haar het best kan geven. Ook voor gesteriliseerde of gecastreerde katten bestaan er verschillende soorten voer. Wist je trouwens ook dat je het best rekening houdt met hoe actief jouw kat is? Daarnaast kan je bij het kiezen van de voeding best ook kijken naar de bouw en specifieke noden van jouw kat.
 
 
Heb jij ook een hond in huis? Dan leggen we je graag uit hoe je ook voor hem de juiste voeding kan uitkiezen! 
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen