Ook je hond gaat graag even uitwaaien aan zee tijdens een leuke strandwandeling. Je hond kan daar namelijk zeer veel rondlopen en al zijn energie kwijtraken door te rennen achter zijn stok. Sommige honden maken zelfs graag eens een plonsje in de zee! Maar mogen honden dan ook overal op het strand? 


Verschillende voorwaarden afhankelijk van de gemeente

Ja, maar wel onder bepaalde voorwaarden. In sommige badplaatsen is het strand namelijk enkel toegankelijk voor honden in bepaalde periodes, bijvoorbeeld tussen oktober en april. Er zijn ook strangen waar je hond maar op een bepaald deel van het strand mag, en er zijn er waar hij het hele jaar door welkom is op het hele strand. In sommige badplaatsen is het ook verplicht om je hond altijd aan de leiband te houden, dan heeft je hond natuurlijk minder bewegingsvrijheid om rond te rennen. Een goede oplossing voor dit probleem is een leiband die enkele meters lang is. Zo heeft je hond toch nog een groot gebied waarin hij kan rondlopen, maar hij is veilig aangelijnd waardoor er niets kan gebeuren!

 

Wees voorbereid

Zoals je wel ziet, zijn de voorwaarden zeer verschillend afhankelijk van de gemeente die je bezoekt. Je controleert dus het best voordat je op vakantie vertrekt even de regels van de gemeente waar je naartoe gaat met je hond, zo ben je altijd zeker en voorkom je  onverwachte situaties! Het zou namelijk jammer zijn dat jij en je hond voorbereid zijn voor een leuke dag aan het strand en dan weggestuurd worden door een bordje waar op staat dat jullie nét op dat moment niet welkom zijn… Als het gaat over blindengeleidehonden, wordt er meestal wel een uitzondering gemaakt op de regels. Deze honden zijn dus vaak gedurende het hele jaar toegelaten op het volledige strand!

Witte hond op straat
Kijk altijd voordat je vertrekt na op welk deel van het strand jij en je trouwe viervoeter welkom zijn! 
Hond wandelt met zijn baasje door het zand en laat afdrukken achter met zijn pootjes
Voor veel honden is een bezoek aan het strand het ideale moment op zich uit te leven: neem dus zeker een bal mee die je hond achterna kan rennen! 


Andere benodigdheden

Zorg er ook altijd voor dat je hondenpoepzakjes en genoeg vers water bij hebt voor je hond als je een standwandeling gaat maken. Benieuwd of je je hond moet beschermen tegen de zon? Dan lees je best eens dit artikel waarin allerlei tips staan om je hond af te koelen op een hete zomerdag!

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen