Een druppelend buitenkraantje op het terras of de keukenkraan die je niet goed hebt dichtgedraaid: katten worden ertoe aangetrokken als wespen op een pot confituur. Heb jij je kat al eens aan je kraan zien likken? En vraag je je af waarom ze dat in godsnaam doet? Lees dan snel verder als je het mysterie ontrafeld wil zien!

Op zoek naar water ... ver weg van de eetbak

Veel katteneigenaars zetten de brokken en het water voor hun kat naast elkaar, vaak in gecombineerde eet- en drinkbakken. Maar wist je dat dit eigenlijk niet zo goed is voor je kat? In het wild zouden katten hun prooi nooit naast het water opeten, want op die manier zou dat water weleens besmet kunnen raken. Je zet hun voer- en waterbakjes dus het best op aparte plekken.

Bovendien hebben katten een instinctieve voorkeur voor stromend water, omdat het leuker én schoner is. Een lopende kraan is dus heel wat aantrekkelijker dan het stilstaand water in hun drinkbak, waar al allerlei vuiligheid in kan gevallen zijn. Wil je vermijden dat je kat constant onder de kraan gaat hangen? Zet dan een drinkfonteintje neer. Zo kom je tegemoet aan de wens van je kat om stromend water te drinken zonder een gepeperde waterrekening in je brievenbus.
mijn_kat_drinkt_uit_de_kraan_is_dat_normaal
Stromend water vindt een kat niet alleen leuker om van te drinken, maar ook hygiënischer. 

Stimuleer je kat om meer te drinken

Katten hebben van nature een heel beperkte dorstprikkel. In het wild krijgen ze veel vocht binnen via hun prooi, maar een portie droge brokjes bevat nul komma nul procent water. Daarom is het belangrijk dat je je kat zoveel mogelijk stimuleert om water te drinken. Dat kan je doen door overal in je huis verschillende kommen water te zetten. Zorg ervoor dat de kommen groot genoeg zijn, zodat de snorharen de randen niet raken. Kies liever voor een glazen kom dan voor een plastic versie, want plastic geeft een vieze smaak aan het water. Ook bij warm weer is het belangrijk dat je kat nog wat meer drinkt dan gewoonlijk.
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen