Vraag

Hoe kies je een puppycursus?

Als je ervoor kiest om een hond in huis te nemen, is het een goed idee om op voorhand een bezoekje te brengen aan hondenscholen in je buurt. Zo heb je voldoende tijd om doordacht te kiezen voor een hondenschool die perfect bij jullie past. Er zijn veel goede redenen om met je hond op cursus te gaan. Je krijgt hulp bij de opvoeding van je puppy, je observeert er de lichaamstaal van jouw hond én van andere honden, je leert enkele handige commando's aan en je hond leert om ook in de buurt van andere honden aandacht te hebben voor z'n baasje. 

Zoek een hondenschool die past bij jou én je hond! 

 

Bij het kiezen van een puppycursus is het vooral belangrijk om terecht te komen op een hondenschool waar jij je goed voelt. Ben je het eens met de manier waarop de instructeurs lesgeven? Kan je je vinden in hun trainingsmethoden? Past hun mentaliteit bij jou? Hebben ze ervaring met het jouw hondenras? Er zijn hondenscholen die focussen op de basisopvoeding van je pup, dat is ideaal wanneer je hond vooral zal fungeren als gezelschapshond in het gezin. Maar misschien wil je later wel aan sport gaan doen met je hond. Dan kan je terecht op een hondenschool die haar puppytrainingen aanpast aan de sport die jij voor ogen hebt. 


Wanneer mag je puppy naar de hondenschool gaan? 

 

Op veel hondenscholen mag je pas starten wanneer je pup al zijn inentingen gehad heeft, dat is met een leeftijd van 12 weken. Maar wist je dat honden enorm veel leervermogen hebben in de periode vooraf? Daarom is het goed om zo snel mogelijk les te beginnen volgen. Een ideaal compromis - zeker als het je eerste hond is - is het inschakelen van een persoonlijke begeleider. Die leert je o.a. de lichaamstaal van je puppy (her)kennen, waardoor de training gemakkelijker verloopt en de band met je puppy versterkt. Als je geen zin hebt in privélessen, zoek dan naar een hondenschool waar je pup wél al welkom is op 8 weken. Op die leeftijd hoeven ze nog geen commando's te leren, maar is het belangrijk dat ze kennis maken met voorwerpen, dieren en mensen die ze later in hun leven zullen tegenkomen. Zoek dus naar een hondenschool die focust op socialisatie