Vraag

Moet ik een ziekteverzekering nemen voor mijn huisdier?

Mensen nemen steeds vaker een ziekteverzekering voor hun huisdier. Wanneer je huisdier ziek wordt, zijn er tegenwoordig een heleboel behandelmogelijkheden ter beschikking. Zo bestaan er bijvoorbeeld medicijnen die je hond misschien kunnen genezen als hij kanker heeft. Helaas zijn zulke geneesmiddelen enorm duur. Een ziekteverzekering kan zulke kosten dekken. 

Doordat dierenartsen steeds meer kunnen om huisdieren te helpen, wordt het steeds aantrekkelijker om bepaalde verzekeringen te nemen. Als je ervoor kiest om een dierenverzekering te nemen, kan je best verschillende verzekeringen vergelijken en kijken welke formule het best bij jou en je huisdier past. Bij sommige verzekeringen krijg je ook gratis tandverzorging voor je hond.
 

Een verzekering is vooral interessant als je zelf mogelijke ziektekosten niet kan betalen. Je kan natuurlijk ook zelf iedere maand wat geld opzijleggen als een spaarpotje voor medische kosten van je huisdieren. Als je op die manier de kosten onder controle kan houden, is het niet nodig om je huisdier te verzekeren. Hetzelfde geldt trouwens ook voor andere verzekeringen.