Vraag

Wat zijn de voordelen van een asieldier?

Er zijn verschillende voordelen aan het adopteren van een huisdier uit een asiel, we sommen er hieronder alvast enkele op.

Asielmedewerkers kennen het karakter van hun dieren 


In het asiel kan je, naast volwassen honden, soms ook puppy's adopteren. De medewerkers uit het asiel kennen de volwassen honden en hun karakter erg goed, waardoor je veel beter een hond kan kiezen die bij jou past. Bij pups weet je veel minder over het karakter. Is hij een echte knuffelkont of eerder zelfstandig? Is de hond heel actief of een zetelhanger? Al die dingen kom je pas te weten als je pup opgroeit en het zou jammer zijn dat je hond niet bij jouw gezin past. 


Praktische voordelen

 

Er zijn ook erg veel praktische voordelen aan het adopteren van een volwassen dier uit het asiel. Volwassen honden kennen vaak al wat basiscommando’s zoals ‘zit’ of ‘lig’. Daarnaast zijn deze dieren vaak ook al zindelijk en kunnen ze alleen zijn. Je hoeft dus minder tijd te steken in de basisopvoeding en hebt meteen een aangename huishond!
 

Je voelt veel dankbaarheid

 

Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om te zien hoe de dieren uit een asiel openbloeien als ze langer bij jou in huis wonen. Sommige honden hebben geen goede start gehad en zitten mager en bang in het asiel. Als je bereid bent om tijd te investeren in zo'n dier, kan je de hond erg gelukkig maken en dan zal je ook voelen dat de hond erg veel dankbaarheid teruggeeft.

Niet elke hond in het asiel heeft zo'n 'rugzak'. Sommige honden belanden in het asiel nadat hun baasje overleden is of omdat zijn huidige baasjes verhuizen of geen tijd meer hebben. Andere honden hebben dan weer wel gedragsproblemen. Denk vooraf goed na of je de uitdaging wil aangaan om zo'n hond te laten openbloeien. Dat kost erg veel tijd, maar het geeft een onbeschrijflijk gevoel als zo'n hond besluit je in zijn hart te sluiten. De medewerkers van het asiel zullen je zeker goed kunnen adviseren bij de keuze die je maakt!