Vraag

Wat zijn de voordelen van een asieldier?

Wist je dat er behalve honden en katten ook heel veel konijnen, cavia's en andere dieren in het asiel wachten op een nieuwe, warme thuis? Ga maar eens een kijkje nemen! Er zijn verschillende voordelen aan het adopteren van een huisdier uit een asiel. We sommen er hieronder alvast enkele op.

 
Asielmedewerkers kennen het karakter van hun dieren 


In het asiel kan je, naast volwassen dieren, soms ook kittens, puppy's of andere jonkies adopteren. De medewerkers uit het asiel kennen de volwassen dieren en hun karakter erg goed, waardoor je veel beter een huisdier kan kiezen die bij jou past. Bij jonge dieren weet je veel minder over het karakter. Wordt die schattige kitten een echte knuffelkont of eerder een zelfstandige kat? Is die speelse puppy heel actief of wordt het net een zetelhanger? Al die dingen kom je pas te weten wanneer het dier opgroeit en het zou jammer zijn dat je huisdier niet bij jouw gezin past. 

 
 
Praktische voordelen

 

Er zijn ook erg veel praktische voordelen aan het adopteren van een volwassen dier uit het asiel. Zo kennen wolwassen honden vaak al wat basiscommando’s zoals ‘zit’ of ‘lig’. Daarnaast zijn deze dieren vaak ook al zindelijk en kunnen ze alleen zijn. Je hoeft dus minder tijd te steken in de basisopvoeding en hebt meteen een aangenaam huisdier!
 
 

Je voelt veel dankbaarheid

 

Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om te zien hoe de dieren uit een asiel openbloeien als ze langer bij jou in huis wonen. Sommige beestjes hebben geen goede start gehad en zitten mager en bang in het asiel. Als je bereid bent om tijd te investeren in zo'n dier, kan je het erg gelukkig maken en dan zal je ook voelen dat jouw adoptiedier erg veel dankbaarheid teruggeeft.

Niet elk dier in het asiel heeft zo'n 'rugzak'. Sommige dieren belanden in het asiel nadat hun baasje overleden is of omdat hun huidige baasjes verhuizen of geen tijd meer hebben. Andere dieren hebben dan weer wel gedragsproblemen. Denk vooraf goed na of je de uitdaging wil aangaan om zo'n beestje te laten openbloeien. Dat kost erg veel tijd, maar het geeft een onbeschrijflijk gevoel als je nieuwe huisdier besluit je in zijn hart te sluiten. De medewerkers van het asiel zullen je zeker goed kunnen adviseren bij de keuze die je maakt!