We houden veel van onze huisdieren, maar al dat dierenhaar hebben we liever niet in huis. Met deze handige en budgetvriendelijke trucjes hou je je tapijt, kleding en meubelstukken vrij van katten- of hondenhaar.
 

 

Met een schuurspons

Gebruik de ruwe kant van een droog schuursponsje en 'schuur' in één richting over je meubels en kledij. Je zal zien dat de haren aan de spons blijven hangen. Snel en handig, maar deze methode is wel minder geschikt voor delicate stoffen.
 
 

Met een ballon

Een trucje om samen met de kinderen uit te proberen: veeg een opgeblazen ballon langs je kleding. Door de statische elektriciteit vliegen alle haren naar de ballon.
 
 

Met een rubberen handschoen

Rubber does the magic. Met een rubberen handschoen veeg je dierenharen in het tapijt of op de sofa makkelijk bij elkaar om ze dan op te zuigen met de stofzuiger. Om grotere oppervlakken haarvrij te maken, kan je een rubberen raamwisser of vloertrekker gebruiken.
 
 

Met een plak- of kleefroller

Naast een klassieke kledingroller kan je ook aan de slag met een plakroller om haren snel en effectief te verwijderen. Door wat dubbelzijdige tape om je hand te wikkelen, maak je makkelijk zelf een kleefroller.
Gebruik een plakroller
Gebruik een plakroller om haren snel en effectief te verwijderen
Niet alleen last van veel dierenhaar, maar ook van een vervelende hondengeur? Lees hier hoe je zorgt voor een frisse wind in huis!
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen