Heb jij daar ook last van, als fervent hondenliefhebber? Dat zodra er een hond opduikt in een film of tv-serie, je je alleen nog maar kan afvragen of de hond het verhaal zal overleven? Goed nieuws: je bent niet alleen met dat probleem! Ook wij zitten gegarandeerd de rest van de avond te snotteren wanneer we afscheid moeten nemen van een fictief viervoetig personage. Daarom zijn we grote fan van deze app!  

Sterft de hond in deze film? 

Op de app (of via de website) met de toepasselijke naam ‘Does the dog die?’ kan je opzoeken of de hond in eender welke film, tv-serie of boek overlijdt. Het brein achter de website, John Whipple, kwam op het idee omdat zijn zus onmogelijk van een film kon genieten zodra er een hond in voorkwam. Ze zag overal gevaren en vreesde dat de hond zou sterven. De film zelf verdween naar de achtergrond en het welzijn van de hond nam haar gedachten over. 
 
Ondertussen kan je op ‘Does the dog die’ nog allerlei andere dier-gerelateerde bezorgdheden opzoeken. Zo kom je er ook te weten of er een kat, paard of eender welk ander dier - zelfs een draak - sterft in het verhaal. Daarnaast is er ook aandacht voor gevoeligheden zoals hondengevechten of dierenmishandeling. Een gewaarschuwd dierenliefhebber is er twee waard! 
 
Toegegeven, het is misschien een beetje een spoiler, maar soms heb je gewoon zin in een echte feelgood-movie die niet eindigt in een tranentrekker. Dan is deze app een perfect hulpmiddel! Je kan trouwens ook zelf bijdragen aan de database door na het bekijken van een film even aan te duiden welke ‘triggers’ je bent tegengekomen. Op die manier bevat ‘Does the dog die’ een schat aan informatie die gecheckt én gedubbelcheckt wordt door een ganse community.