Elke maand helpen we een beestje aan een baasje, want elk asieldier verdient een gouden thuis! Deze week is Barry aan de beurt. Hij stelt zich graag even aan jullie voor!
Hallo iedereen, mijn naam is Barry. Ik ben een fiere, witte haan van ongeveer 1 jaar oud en ben niet gecastreerd. Ik ben in het asiel beland door een euh, genderkwestie … Mijn baasjes dachten dat ik een hen was, maar eens ik mijn stemgeluid vond en begon te kraaien, waren de buren niet zo opgezet met mijn aanwezigheid in de wijk. Ik zoek al enkele maanden naar een nieuwe thuis, omdat de meeste mensen niet houden van het vrolijke gekraai van een gezonde haan.
 
Liefst zou ik mijn intrek nemen bij een gezin met voldoende ruimte, zodat ik niemand kan storen met mijn ochtendlijke kraaisessies. Voor de rest ben ik geen moeilijk gezelschap! Zolang je mij maar met veel liefde verzorgt en mij af en toe verwent met iets lekkers – wat graantjes, een paar wormpjes en een overschotje groenten – voel ik me helemaal in mijn sas. Ik kijk enorm uit naar een nieuwe thuis waar ik helemaal mezelf kan zijn en naar hartenlust mag kraaien!
Paspoort Barry de haan
Mijn hanenpaspoort
Enkele leuke weetjes over mezelf:
 
  • Ik ben heel rustig van karakter, je kan me makkelijk oppakken en aaien.
  • Ik ben dol op lange losloopwandelingen (tot 3x daags) en heb een hobby nodig om mijn energie kwijt te raken.
  • Ik ben heel goed in het beschermen van mijn kipjes tegen ongewenste bezoekers.
  • Ik hou niet van andere hanen in mijn hok – ik heb mijn hennen liefst voor mij alleen.

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen