Ontstaan in Japan om mensen na het werk te laten ontspannen, maar intussen een wereldwijde hit: koffie drinken met een kat op de schoot. Ook in eigen land verspreiden de kattencafés zich razendsnel. Of je nu zelf geen kat kan houden, op zoek bent naar een beestje of juist even wilt ontstressen: dit zijn de leukste kattencafés van België!

 

1. MangaKat Café (Brussel)

In het MangaKat Café gaan boeken, art nouveau en, of course, spinnende katten hand in hand. De poezen zijn afkomstig van opvangcentra in de buurt en hebben elk een eigen cv (ja, dat lees je goed!). In het ‘bibliotheek’-gedeelte kan je mangastrips en boeken lezen, terwijl de andere kamer in het kader staat van taart, pousse-café en katten.
 

2. DreamCATchers (Gent)

DreamCATchers is niet meer weg te denken uit het Gentse straatbeeld. Hier bestel je een drankje terwijl je katten ontmoet? De vrouwen achter dit concept, Evelyne en Lana, willen zo adoptie op een positieve manier in de spotlight zetten. De huisregels zijn simpel: kat is koning. Ze optillen, voederen of wekken als ze slapen is niet toegestaan. Een leuk extraatje is de bijhorende shop met kattenspullen. Allen daarheen!
 

3. Het Felix’ fotoca(t)fé (Zedelgem)

Met als locatie een oude fotostudio is het concept van ‘Het Felix rFotoca(t)fé’ simpel: de ene laat pasfoto’s nemen, terwijl de andere iets drinkt tussen het gezelschap van katten. Opvallend is dat de foto’s genomen worden in een biechtstoel. Ook rijdt er een modeltrein doorheen de bar en waan je je heel even op wereldreis door de vele uitgestalde foto’s.
 

4. Puss & Books (Brugge)

Adoptiecafé Puss & Books heeft voor zowel kattenvrienden als boekenwurmen iets origineels te bieden. De uitbaters geven hun bezoekers zoveel mogelijk informatie om het welzijn van poezen in de verf te zetten. Bovendien ligt de focus op katten ouder dan zes maanden, omdat kittens sneller aan een nieuwe thuis geraken. Last but not least is er de ruilboekenkast, die maakt dat bezoekers er ook een boek kunnen lezen en ruilen. Zelf niet de kans om te adopteren? Niet getreurd. Ook jij bent er welkom!


In de meeste cafés reserveer je best even op voorhand, zodat je zeker een plaatsje tussen de katten kan bemachtigen.
 

Aanbevolen artikelen