Wil jij je kippen het kasteel geven dat ze verdienen? Zo ga je te werk!
 

Een likje verf

Een gewoon kippenhok kan als basis dienen voor een heus kippenkasteel. Kies voor een kleur (hout)verf die matcht met jouw kippenkoninginnen en versier er je basishok mee.


De inkomsthal

Om de ingang van het kippenhok zo toegankelijk mogelijk te maken, zijn bakstenen of boomstammetjes van een verschillende grootte ideaal.

Kies je voor de bakstenen? Stapel dan verschillende lagen, waarvan de onderste laag de meeste bakstenen telt en de lagen daarboven steeds eentje minder. Hoe dichter bij de ingang, hoe minder bakstenen. Ga je met de boomstammetjes aan de slag? Zet de hoogste boomstam dan vlak aan de ingang, de tweede hoogste vlak daarna ... Bouw zo verder totdat je kip veilig aan de bodem kan.

Een privéstrand                                 

Ken je ze nog, die blauwe schelpen waar wij als kind in zwommen en speelden? Ideaal als zandbak voor je kippen! Vul ze met badzand, dat speciaal voor kippen verkrijgbaar is, et voilà: je hebt een privéstrand. Je kan natuurlijk ook een andere bak gebruiken, laat hiervoor je creativiteit de vrije loop!

 

(Kip)lekker spelen

Om spelen en eten te combineren, gebruiken we balletjes en graan. Neem een oud (tennis)balletje en prik er gaatjes in. Stop het graan doorheen de gaten en klaar, simple as that! Verspreid de balletjes doorheen het kasteel voor veel speel- en smulplezier.

 

Verboden voor binnendringers

Om het verblijf van je kippen extra te beveiligen, kan je voor een fox light gaan dat ‘s nachts lichtpulsen geeft en zo vossen uit de buurt houdt. Bevestig de lights naast je kippenkasteel en jouw kippen zitten safe.

 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen