Hond Norah is zonder twijfel het zwaarste familielid ten huize van journalist Faroek Özgünes. Maar daar trekt ze zich niets van aan: liefst van al kruipt ze op je schoot!


Een hond met een familienaam

Vroeger hoorde je wel eens vaker over de Deense dog, maar officieel heet het ras ‘Duitse dog. Het teefje dat bij Faroek woont, komt uit een nestje met een stamboom. Haar volledige naam is Norah Van Apenstad. Dat klinkt heel adellijk, maar voor de rest is Norah een hond zoals alle andere. Faroek vertelt over haar kwajongensstreken: “Soms kom ik thuis en zie ik wat aarde aan haar snoet hangen. Zou ze een put gegraven hebben? Ver moet je niet zoeken, want de put van een Duitse dog is zo groot dat je erin kan vallen!” 


Een kleine hond in grote verpakking 

Van kleine, felle hondjes wordt wel eens gezegd dat ze zich groter voordoen dan ze werkelijk zijn, maar bij de Duitse dog van Faroek is het scenario omgekeerd. “Wij noemen Norah soms ons ‘pa(a)rt of the family’, letterlijk dan: omwille van haar grootte lijkt ze wel een paard!” lacht Faroek. Met haar 76 kilogram is de hond absoluut geen schoothondje. “Maar ze denkt van wel. Als wij in de zetel zitten om tv te kijken, wil Norah zo dicht mogelijk bij je zitten. Liefst op je schoot!”

Norah is een nieuwsgierige hond 

“Norah zou best een goede speurhond kunnen zijn”, denkt Faroek. “Ze is heel nieuwsgierig en wil graag weten wat je zoal gedaan hebt gedurende de dag.” Daarmee bedoelt Faroek natuurlijk dat hij uitgebreid geknuffeld en besnuffeld wordt als hij thuiskomt van het werk. “Ze staat je altijd heel vrolijk op te wachten. Norah is een dankbare hond, die veel liefde en affectie aan ons teruggeeft. Ze betekent erg veel voor mij en mijn gezin!”