De tijd van opzichtige kattenmeubels- en accessoires die niet in je interieur passen is voorbij. Vandaag mag het gerust wat catchier. Een krabpaal die dé blikvanger van je woonkamer is? Het bestaat! Wij zetten de leukste items voor je op een rij.
 

Kattenhuis

Katten slapen bijna de hele dag door, daarom is een goede slaapplek in huis je belangrijkste investering. Steeds meer merken ontwerpen elegante meubels die perfect bij de rest van je huiskamer passen en tegelijkertijd comfortabel zijn voor je kat. Onze favorieten? De cat cocoons van Meyou Paris, de handgemaakte Cat Cube met print in zeefdruk, en uiteraard de LURVIG-serie met basisproducten bij IKEA. Van een kattenhuis op poten tot een schepje voor de kattenbak.
Kattendesign Meyou Paris
Foto: Meyou Paris
Heb je een beperkt budget? Ga zelf aan de slag en maak een kattentipi! Veel meer dan een hippe stof, een schaar en vijf bamboestokken heb je niet nodig.
 


Krabpaal

Liever geen krassen in je nieuwe zetel? Dan heb je minstens één krabmeubel in huis nodig waar je kat haar nagels aan kan scherpen. De Tower Delux van AVEVE is uitgerust met een klim- en krabtouw en bestaat uit sisal, een plantaardige vezel die 100% natuurlijk en vochtbestendig is. Ook krabmeubels in karton vallen in de smaak bij katten en hun baasjes. Zo ziet de LUI van MyKotty er niet alleen trendy uit, dankzij de unieke snijmethode voelt het golfkarton bovendien zo zacht aan als suède.

Laat je budget het toe, dan kan je ook investeren in een prachtig stukje krabkunst. Je kat zal zich helemaal kunnen uitleven op grote klassiekers, zoals de ‘Mona Lisa’ of ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer.

 

Kattenbak

De meeste kattenbakken zijn allesbehalve stylish. Het liefst stop je ze zo ver mogelijk weg. Maar van de Poopoopeedo van SinDesign zijn we wel fan! Deze praktische kattenbak is uitgerust met een modern eivormig design en beschikbaar in vijf kleuren. Leg er een dekentje of een kussen in, en je transformeert deze kattenbak tot een gezellige slaap- en verstopplaats voor je kat.
Kattendesign MyKotty
Foto: MyKotty
Kattendesign SinDesign
Foto: SinDesign

Voer- en drinkbakjes

Geen fan van de kleurrijke exemplaren met pootafdrukken of andere opzichtige prints? Ga voor een strak design dat perfect in je keuken of woonkamer past. De Petlando Bamboo Bar bijvoorbeeld, is gemaakt van 100% bamboo en de keramieken bakjes zijn geschikt voor de vaatwasser. Liefhebbers van de geometrische trend kunnen ook aparte drink- en voerbakjes kopen. De Geometric Bowl komt in twee maten en bestaat uit een metalen basis en een roestvrij stalen kom.
Kattendesign Geometric Bowl
Foto: Geometric Bowl