Bas, Max, Lowie, Diesel, Snoopy, Tara, Fluffy. Het zijn misschien wel sommige van de meest populaire hondennamen, maar dat maakt ze niet minder leuk. Heb jij al een afspraak om een nestje pups te bekijken, maar heb je nog geen idee hoe je je nieuwe gezinslid wil noemen? Geen zorgen! Wij zullen je alles vertellen dat je moet weten om een leuke naam te kiezen voor je hond.


Wat is dat eigenlijk, een goede naam?

Welke naam je nieuwe gezinslid krijgt, daar ben je helemaal vrij in. Laat gerust je creativiteit de vrije loop bij het bedenken van een originele hondennaam. Toch zijn er een aantal richtlijnen die je kunnen helpen om de juiste naam te vinden voor je huisdier. Dat wil zeggen: een naam die je mooi vindt en met veel plezier zult roepen.

Vier tips

Over smaak valt niet te discussiëren, en of je een bepaalde naam mooi vindt of niet, is puur een kwestie van smaak. Het is belangrijk om een naam te kiezen die jij mooi vindt en niet te denken aan wat andere mensen zullen denken. Als je eenmaal een lijstje hebt gemaakt met namen die je mooi vindt, kunnen deze tips je helpen om de knoop door te hakken:

  • Hou het simpel.
  • Een korte en krachtige naam is het best.
  • Kies een naam die bij je hond past.
  • Zorg ervoor dat ieder gezinslid overtuigd is van de naam.
Zwarte duitse herder
Bij het kiezen van een naam voor je hond zijn er geen grenzen: laat je creativiteit de vrije loop gaan! 


Kies ik beter een lange naam of een korte naam?

Zoek het niet te ver. Je hond hoort namelijk vooral de eerste klinker van zijn naam, waar je de nadruk op legt. Heet je kind Bart en je hond Balou, dan kan het zijn dat je hond elke keer komt als je je kind roept.


Wat moet je doen als je echt geen idee hebt?

Ben je niet zo’n creatieveling? Geen nood. Er bestaan genoeg boeken en websites waar je inspiratie kunt opdoen. Vaak wordt daar ook een duidelijk onderscheid gemaakt tussen namen voor een reu en namen voor een teef. Misschien kan deze lijst met de populairste hondennamen van 2018 je al op weg helpen?

Aanbevolen artikelen