Geraak jij ‘s ochtends moeilijk het huis uit met die puppy eyes die je bij de deur aanstaren? In steeds meer bedrijven zijn viervoeters meer dan welkom: ze doen de stress afnemen, verbeteren de werksfeer en helpen de boel te relativeren. Bovendien breken ze het ijs en zorgen ze ervoor dat jij op tijd je benen strekt. Denk je eraan je hond mee naar het werk te nemen? Check onze tips en ontdek of jouw huisdier en werkplaats een goede match zijn.
 

● Bekijk het arbeidsreglement. Staat er (al) iets in over huisdieren? Nee? Ga dan eens aankloppen bij je werkgever en vraag hem eerst om toestemming.

● Check of er niemand op je werk allergisch is aan honden. In geval van allergie is een huisdier op kantoor not done.

● Vraag aan je collega’s hoe ze denken over een hond op kantoor. Gaan ze akkoord of vinden ze het juist vies of zijn ze bang? Ga na of er haalbare oplossingen zijn voor eventuele problemen, zoals een hondvrije zone of een werkrooster waarmee de hond en de betrokken persoon elkaar niet tegen het lijf hoeven te lopen. Goede afspraken maken goede (dieren)vrienden!

● Maak duidelijk hoe er al dan niet met je dier moet worden omgegaan. Zijn er specifieke aandachtspunten, zoals een hond die ergens niet gestreeld wil worden of die op dieet is en geen snoepjes mag? Breng je collega’s daarvan op de hoogte.

● Zie erop toe dat je hond proper en gezond is. Een dier met vlooien en modderpoten hoort niet thuis op de werkvloer. Ook hondendrollen zijn voor jouw rekening!
Hond kijkt mee op de laptop.
● Mag het? Hoera! Zorg er dan ook voor dat je werkomgeving petproof is. Je dier mag niet zomaar kunnen ontsnappen of losse spulletjes inslikken. Wees er zeker van dat hij niet aan kabels of ander gevaarlijk materiaal kan knagen voordat je hem naar binnen haalt.

● Laat je hond stap voor stap wennen aan de nieuwe omgeving, eerst een paar uurtjes en dan pas een volledige dag. Heb je een puppy? Neem hem dan gerust op jonge leeftijd al mee, zodat hij met alles en iedereen kan kennismaken.

● Zorg dat je je dier onder controle hebt en dat hij goed naar je commando’s luistert. Veiligheid is topprioriteit!

● Breng je andere mensen op ideeën? Check altijd eerst of de huisdieren onderling overeenkomen vóór je ze loslaat in dezelfde ruimte. Maak een gemeenschappelijk schema waarop iedereen kan aanduiden wanneer hij zijn dier meeneemt.

● Wees je ervan bewust dat je hond waarschijnlijk niet altijd los zal mogen lopen. Zorg dus voor een riem waarmee je hond vertrouwd is.



 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen