Vraag

Mijn kat miauwt wanneer ze krols is. Wat doe ik hieraan?

Wanneer mijn kat krols is, miauwt ze ontzettend luid, dag en nacht. Ze is heel onrustig, begint overal aan te krabben en loopt onvermoeibaar door het huis. Ik heb al van alles geprobeerd om het haar zo comfortabel mogelijk te maken, maar niets helpt. Ten einde raad zet ik haar in haar bench – ook 's nachts – want anders terroriseert ze alles en iedereen. Maar dan nog is het zo erg dat ik er slapeloze nachten aan overhoud. Zijn er hulpmiddeltjes om het dragelijker te maken, of beter nog: is er een oplossing voor dit probleem?
Hier bestaat een héél simpele oplossing voor: laat je kat castreren. Een poes zal in haar vruchtbare periode namelijk graag van zich laten horen, en vaak nogal luidruchtig, om aan de katers uit de buurt te laten weten dat ze klaar is om gedekt te worden. Eens ze gesteriliseerd is, heeft ze geen behoefte meer aan avontuurtjes en mogen de katers op afstand blijven. Kortom: één kleine operatie en je hebt er nooit meer last van!
 
Een kat wordt voor het eerst krols op een leeftijd van 6-7 maanden, dus is het sowieso een goed idee om haar voor deze leeftijd te laten castreren. Sinds 1 april 2018 geldt er trouwens een castratie- en sterilisatieplicht: elke poes en kater moet voor de leeftijd van 5 maanden gesteriliseerd worden. Katten geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 moeten ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd zijn – ook als ze niet verkocht of weggegeven worden. Die regel is natuurlijk niet in het leven geroepen om mensen van hun luid miauwende poes af te helpen, maar wel om 'oeps-nestjes' te voorkomen en het zwerfkattenprobleem in te dijken. Als je poes nog niet gecastreerd is, is het nu dus het moment!
Mijn kat miauwt wanneer ze krols is. Wat doe ik hieraan?
Mijn kat miauwt wanneer ze krols is. Wat doe ik hieraan?