Word jij ook zo gelukkig van je huisdier? Daar zijn dan ook veel redenen voor. Ontdek ze hier!

Een dier in huis verlicht stress

De meeste huisdieren genieten van een lange knuffelsessie, maar ook wij worden er gelukkig van. Het aaien van je huisdier maakt bij de mens serotonine en oxytocine aan, gelukshormonen die stress verminderen en ons een goed gevoel geven. 
 
Wist je dat deze stoffen ook vrijkomen bij het zien van schattige diertjes op het internet? Dat verklaart waarom we eindeloos kunnen blijven kijken!
 

Huisdieren zijn goed voor onze gezondheid

Een huisdier brengt ons in beweging. Gaan wandelen, met de bal gooien, een spelletje spelen, het maakt ons gelukkig en gezond! Beweging zorgt voor een energieboost én vermindert de kans op depressie. Waar een wandelsessie al niet goed voor is! Durf je je wagen aan iets extremer? Probeer geiten- of hondenyoga!
 
Ook op minder actieve manieren zijn huisdieren goed voor je gezondheid. Zo zorgt het aaien van je huisdier voor een verlaagd cortisolniveau. Dit betekent dat je huisdier niet enkel stress verlaagt, maar ook de kans op gezondheidsproblemen gerelateerd aan stress vermindert. Een hoog cortisolniveau kan namelijk op lange termijn leiden tot hart- en vaatziekten.
Jongen met kat
Dieren maken ons gelukkig

Huisdieren brengen structuur

De dagelijkse wandeling, het voeren van je huisdier en die kleine gewoontes die jullie hebben, brengen structuur en routine in je leven. Een huisdier is dan ook een grote verantwoordelijkheid, je moet er goed voor zorgen want het beestje is afhankelijk van jou. Daar haal je als trots baasje dan ook heel veel voldoening uit.
 

Er is altijd iemand die op je wacht

Thuiskomen is dankzij onze trouwe huisdieren extra gezellig! Je voelt je nooit meer alleen, misschien word je zelfs overal achtervolgd. Wist je dat veel mensen tegen hun huisdier praten? Huisdieren begrijpen misschien niet altijd wat je zegt, ze voelen onze emoties aan, zullen je nooit veroordelen of je geheimen doorvertellen. 
 
Wist je dat een hondenneus angst kan ruiken? Zo beschermen ze ons ook van gevaar!
 

Ze brengen ons in contact met andere diertjes en baasjes

Tijdens een wandeling kom je waarschijnlijk wel enkele trotse baasjes en hun viervoeters tegen. Huisdieren breken al snel het ijs en zetten aan om contact te leggen. Niet enkel als je met je huisdier gaat wandelen, maar ook door leuke foto’s te delen of ervaringen uit te wisselen. Deel die ook zeker met ons via #beestigedieren en neem een kijkje op onze instagramfeed vol leuke diertjes!
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen