Is jouw kat koningin in huis en verdient ze niet minder dan een originele troon? Heel wat katten gingen haar voor en testten de meest creatieve slaapplekken uit.
 

1. Emmer

Een oude emmer op zolder? Weggooien is zonde, want jouw kat weet er zonder twijfel een nieuw bed van te maken. Leg er een dekentje of een andere zachte ondergrond in et voilà: je kat zal je eeuwig dankbaar zijn!

 

2. Je handtas

Lekker zacht en precies gepast: ook je handtas is niet veilig met een kattenkop in huis.

 

3. Plankje aan de muur

Katten houden van veel ruimte, maar ook in de hoogte voelen ze zich op hun gemak. Zo doet zelfs een simpel wandplankje perfect dienst als rustige slaapplek. Recycleren noemen we dat!
Kat op plankje aan de muur
In de hoogte voelen katten zich op hun gemak

4. Je werkplek

En nét wanneer je moet beginnen te werken, nestelt je kat zich languit op je toetsenbord. Of legt ze haar royale achterwerk op het tafelblad waarop je schrijft. Wat willen ze ons toch duidelijk maken?

 

5. Krabplankje

Hoewel krabplankjes eigenlijk dienen om de nagels aan te slijten, maken veel katten er een multifunctioneel voorwerp van. Slimme beesten, die poezen!

 

6. Een koffer

Heb je nog een oude koffer op zolder liggen? Dan weet je wat je te doen staat. Een tip: met een paar poten eronder bezorg je je kat nog een hoogslaper.
Kat slaapt op een koffer
Ook een koffer kan dienen als creatieve slaapplek

7. Een stapel papier

Geloof het of niet, maar er zijn katten die zich al de koning te rijk voelen als ze mogen rusten op een stapel papier. Probeer het eens uit om te zien wat de jouwe ervan vindt.

 

8. Een mand is een mand

Katten zijn meesters in plekken bezetten die niet voor hen bestemd zijn. Fruitmand, kattenmand, één pot nat voor je kat!

 

9. De vensterbank

Sommige katten maken van de vensterbank hun slaapbank en liggen maar al te graag te soezen voor het raam. Doe je kat een plezier door er bijvoorbeeld een kussentje neer te leggen. Wedden dat ze in no-time dat plekje claimt?
Katten liggen graag te soezen voor het raam
Katten liggen graag te soezen voor het raam

10. De ultieme kartonnen doos

Elke katteneigenaar weet dat een creatieve slaapplek uiteindelijk niet duur hoeft te zijn. De kans is heel groot dat je kat uit alle slaapplekken toch nog de kartonnen doos verkiest. Cats will be cats

Zijn deze slaapplekken herkenbaar of deed je wat nieuwe ideeën op? Neem eens een kijkje bij je oud gerief, wie weet met wat jij je spinnende huisgenoot kan plezieren!

 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen