Wat zouden we doen zonder toiletpapier ... Heb je er al eens aan gedacht om de lege rolletjes aan je kat te doneren? Met deze tips beleven jij en je kat (en die lege wc-rol) de tijd van jullie leven! 

Hersenwerk voor katten

Misschien heb je al gehoord van hersenwerk voor honden. Wist je dat ook katten ervan houden om voedsel te zoeken? Met hersenwerk bedoelen we zelfgemaakte 'puzzels' van alledaagse materialen, waarin je voedsel kan verstoppen. Het geeft je kat wat extra beweging en helpt verveling te voorkomen. Dat is dus goed nieuws voor je kat én voor je meubilair!

Heeft je kat neiging tot overgewicht? Ook dan is het aanbieden van voederpuzzels een goed idee. Je kat moet moeite doen om aan haar voedsel te geraken en is sneller voldaan. Waar wacht je nog op? 
 

Laat je kat naar een koekje hengelen

Sommige katten vinden een wc-rol helemaal het einde om mee te spelen. Katten en karton ... het is een match made in heaven

Maar de meeste katten - zeker als ze al wat ouder zijn - hebben wat extra stimulans nodig. Leg het wc-rolletje op de grond en doe er wat lekkers in. Gebruik droge brokjes die je kat er met haar poot kan uitvissen. Leg het lekkers voor beginnende katten dichtbij de rand, zodat je kat niet te veel moeite moet doen. Ze moet immers nog leren om te 'werken' voor haar eten! 

Kat met lege rol wc-papier

Fun met véél rolletjes

Heb je meerdere wc-rolletjes verzameld? Dan zijn de mogelijkheden echt eindeloos! Kleef er twee of drie aan elkaar, of leg ze samen in een doos. Verstop lekkers tussen de rolletjes, zodat je kat al haar zintuigen moet gebruiken. Of orden ze, netjes rechtop en naast elkaar, in een schoendoos. Laat een brokje vallen in elk rolletje en bied het speelfestijn aan aan je kat. Hengelen maar! 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen