Het Noorse fjordenpaard is niet alleen ijzersterk, het heeft ook bijzondere looks die uitnodigen tot creativiteit. Met een vaste hand, een vlijmscherpe kappersschaar en flink wat geduld tover je zijn tweekleurige hanenkam om in een spectaculaire eyecatcher. Ideeën nodig? Lees dan snel verder! 

Traditionele snit

Hoe deze eruit ziet, moeten we je vast niet meer vertellen. Traditioneel worden de manen van de Noorse fjord in een grote, rechtopstaande boog geknipt die zijn stevige hals accentueert. Voor een mooi visueel effect worden de middelste, donkergekleurde manen vaak een tikje langer gelaten dan de crèmekleurige manen aan weerskanten. 
Traditionele snit van het fjordenpaard
Traditionele snit van het fjordenpaard
Fjordenpaard in de sneeuw
Stoer kapsel met drakentanden

Drakentanden 

Dit fraaie kapsel begint met de klassieke fjordenboog. Maar in plaats van de topjes van de lichtgekleurde manen af te knippen, worden er grote driehoeken in geknipt. Het resultaat: een bonte afwisseling van lichte en donkere driehoeken. Een vikingwaardig drakenpaard! 
 

Blokjespatroon 

Heb je iets minder vertrouwen in je kapperskunsten, dan kan je kiezen voor een eenvoudiger blokjespatroon. Dan knip je telkens een stukje van de lichtgekleurde manen weg, evenwijdig met de halslijn. Je fjord valt er minstens even hard mee op, maar moet minder lang blijven stilstaan tijdens zijn beautybehandeling.
Manenkam van fjord met blokjespatroon in close-up
Blokjes zijn heel eenvoudig te knippen 
Hartjes geknipt in manenkam fjord
Met zijn hartjespatroon steelt deze fjord alle harten

‘I love my pony’ - manenkam met hartjes 

Wie veel tijd, een geduldig paard en een zelfzekere kniphand heeft, kan zich wagen aan het niet-te-evenaren hartjespatroon. Dat vergt wel enige voorbereiding en coördinatie. Het beige gedeelte wordt geknipt zoals de drakentanden, maar in het donkere midden moet je per driehoek twee boogjes knippen. Je kan de hartjes vlak naast elkaar plaatsen of met enige afstand ertussen. Enkel voor gevorderden!   
 
 

Zebrastrepen

Dit kapsel is er gelukkig wél eentje voor beginners. Het principe is hetzelfde als bij het blokjespatroon, alleen knip je nu dunne strepen uit het lichte gedeelte van de manenkam. Hoe dichter de strepen bij elkaar staan, hoe meer je fjord op een wilde zebra zal lijken. 
Streepjespatroon in manenkam fjord
Eenvoudige streepjes voor een klassevolle look 
Driehoekjes in de manen van een fjord
Grote of kleine driehoekjes geven een speelse toets aan de manenkam

Driehoekjes 

Het driehoekjespatroon combineert de skills die je nodig hebt voor de zebrastrepen en voor de drakentanden. Je knipt – met enige afstand ertussen - kleine driehoekjes uit het beige deel van de manenkam van je fjord. Het zwarte gedeelte kan je in een traditionele boog stylen, maar je kan er ook een omgekeerd driehoekje bovenop zetten. Dan eindig je met een ruitjespatroon.  

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen