Als we de voorspellingen over de klimaatverandering mogen geloven – en dat doen we maar beter – dan krijgen we de komende zomers steeds vaker met hittegolven te maken. Zweten geblazen dus! Ook voor je kippen zijn die aanhoudende hoge temperaturen een uitdaging. Wil je jouw kakelende dames fris en gezond houden en hen tegelijk wat welgekomen afleiding bieden? Met een ijsjesslinger vang je twee vliegen in één kip, euh … klap!
 

Stap 1: Leg alle benodigdheden klaar

Snijplank met ingrediënten voor ijsjesslinger voor kippen
Voor jouw super-de-luxe ijsjesslinger heb je de volgende ingrediënten en items nodig:
 
  • Een ijsblokjesvorm
  • Een bolletje touw
  • Een scherp mesje
  • Een snijplank
  • Allerlei groenten en fruit die je kippen lekker vinden, zoals wortel, bloemkool, komkommer, banaan, aardbei …
 
 

Stap 2: Snij de groenten en het fruit in kleine stukjes

Snijplank met ingrediënten voor ijsjesslinger voor kippen
Zorg ervoor dat de stukjes klein genoeg zijn om in de vakjes van de ijsblokjesvorm te passen. Leg alvast doorheen alle vakjes een eindje touw in één stuk, zodat het straks mee vastvriest aan de ijsblokjes. Dit wordt de basis van je ijsjesslinger.
 
 

Stap 3: Verdeel de stukjes groenten en fruit over de vakjes

IJsblokjesvorm met stukjes groente en fruit
Je kan ze per soort leggen of net een kleurrijke mix maken. Aan jou de keuze! Zolang je kippen de hapjes maar lekker vinden. Zorg ervoor dat het touw nog steeds in de vakjes ligt – leg er eventueel een stukje fruit of groente op om het op z’n plaats te houden.
 
 

Stap 4: Vul de vakjes verder aan met water

IJsblokjesvorm gevuld met fruit, groente en water
De stukjes fruit en groente hoeven niet volledig onder water te staan, ze mogen er gerust hier en daar een beetje uitpiepen. Dat maakt het straks voor je kippen makkelijker om hun ‘ijsjes’ beet te pakken met hun snavel.
 
 

Stap 5: Zet de ijsblokjesvorm in de diepvriezer

IJsblokjesvorm met bevroren kippenijsjes
Na enkele uren in het vriesvak zijn je kippenijsjes steenhard bevroren. Nu kan je ze makkelijk uit de vakjes van je ijsblokjesvorm drukken. Doe dit wel voorzichtig, zodat je het touwtje er niet uittrekt!
 
 
Ziezo, de ijsjesslinger voor je kippen is klaar om aangevallen te worden! Hang ’m bij voorkeur op een hoogte waar je kippen wat moeite voor moeten doen – zo geef je hen een extra uitdaging. Smakelijk!
Drie kippen rond een ijsjesslinger
Welke kip ontdekt als eerste de verfrissende en gezonde snack die plots in hun ren opdook?
Benieuwd hoe je je kippen nog meer kan verwennen tijdens de warmste dagen van het jaar? Wij maakten een lijstje met verfrissende tips!
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen