Katten torenen graag boven alles en iedereen uit. Heb je nog een vrije wand in huis? Tover hem om tot een droomparcours waar je binnenkat naar hartenlust kan klauteren en springen. Het resultaat? Je kat is tevreden én jij spaart veel ruimte op de grond uit.
 

 

Kies voor karton

Katten houden van karton. Het is het perfecte materiaal om hun nagels te scherpen en bovendien is karton een natuurlijke isolator die je kat lekker warm houdt. Bevestig meerdere krabmeubels uit duurzaam golfkarton op verschillende hoogtes tegen de muur. Door te werken met verdiepingen hou je het speels en uitdagend voor je kat.
 
Tussen de kartonnen krabmeubels kan je ook 'tussenverdiepingen' creëren met houten wandplanken, ook wel schilderijplankjes genoemd. Koop ze kant-en-klaar of zaag ze zelf.
 
 

De ultieme hangout

Aan de krabmeubels die stevig tegen de muur hangen kan je een hangmatje bevestigen. Het is de ideale slaapplek als je kat even moe is van al dat klimmen en bovendien maak je het makkelijk zelf met een lap stof en stevig touw.
Kat op hangmat aan de muur
Een hangmatje is de ideale slaapplek voor katten die even willen uitblazen van al dat klimmen

Laat maar draaien

Een looprad of loopwiel is het perfecte ‘fitnesstoestel’ voor katten. Denk aan een XXL-hamsterwiel, waarop ze al hun energie kwijt kunnen. Voor zo’n kattenloopwiel betaal je een prijs, maar je kan natuurlijk ook zelf aan de slag met een mdf-plaat en buigbaar triplex. De ideale manier om je binnenkat(ten) in beweging te houden!

 
 

Hoog en droog

In de natuur gaan katten op jacht naar voedsel, met andere woorden: ze moeten moeite doen voor hun eten. In plaats van het kattenvoer op een schoteltje voor hun neus te presenteren, kan je enkele voer- en drinkbakjes verspreiden over de wandplanken tegen de muur. Zo moet je kat eerst klimmen om er te geraken en stimuleer je dus haar jachtinstinct. Handig trouwens als je ook een hond in huis hebt die graag met het katteneten aan de haal gaat!

Extra tip: gebruik geen drinkbakjes uit plastic. Plastic geeft een bepaalde geur en smaak aan het water waar katten niet van houden.
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen