Katten en dozen: dat is een verhaal apart. Je moet het maar eens uitproberen. Heb je net boodschappen gedaan en heb je een doos van de supermarkt of ligt er nog een oude verhuisdoos op zolder, leg die dan eens in het midden van de woonkamer en wacht af. In een mum van tijd zal je viervoeter erin kruipen. Wat is er nu zo bijzonder aan een saaie, kartonnen doos?

Voor katten geeft een doos een beschermend gevoel. Het is een knusse plek die veilig aanvoelt en een vertrouwd gevoel geeft. Het is wetenschappelijk bewezen dat de toegang tot een kartonnen doos de concentratie van stresshormonen (cortisol) doet verlagen. Karton is daarnaast ook een goede warmte-isolator. Hierdoor verliest je kat minder lichaamswarmte en is de doos dus een gezellig warm nestje. Een doos voor je kat is dus zoiets als... eh, een knusse hangstoel voor jezelf. Een knap staaltje thinking out of the box.


TIP:


Zorg dat je altijd minstens twee in- en uitgangen hebt in elke doos of schuilplaats van je kat. Katten hebben altijd een vluchtroute nodig, en met twee uitgangen zorg je dat ze altijd een plan B ter beschikking heeft.

Ontdek hier nog andere creatieve slaapplekken voor je kat.

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen