Heeft jouw ook duizend verschillende soorten speelgoed, maar wil hij steeds spelen met die ene knuffel die helemaal versleten is en geen vulling meer heeft? Dat is helemaal normaal! Honden hebben namelijk absoluut een lievelingsspeelgoed. Sommige honden zelfs een voorkeur voor bepaalde structuren, zoals een stoffen beertje. Andere honden zijn dan weer helemaal zot van hun knaagbot. Weet jij nog niet wat jouw hond nu echt fantastisch vindt? Dan is hier een lijstje met verschillende soorten speelgoed voor honden zodat je allerlei soorten speelgoed kan uittesten met jouw viervoeter!


Kauwspeelgoed

Kauwspeelgoed is heel goed voor honden! Voor een puppy kan je een klein kauwspeelgoedje kopen, dit helpt hem namelijk als er tanden groeien. Net als baby’s hebben puppy’s namelijk heel veel pijn hiervan en ze gaan dan graag op alles kauwen. Door hem kauwspeelgoed te geven, red je dus ook je tafelpoten en schoenen! Ook voor volwassen honden is kauwspeelgoed enorm belangrijk! Bij volwassen honden zorgt het kauwen ervoor dat tandsteen weggehaald wordt.


Knuffels

Voor veel puppy’s zijn knuffels zeer geschikt speelgoed. Ze zijn namelijk nog heel klein en kunnen vaak het grote kauwspeelgoed dat gemaakt wordt voor volwassen honden niet goed vasthouden. Daarnaast zijn hun tanden en kaken nog niet sterk genoeg om er echt op te kauwen. Als je een knuffel koopt, is het heel belangrijk om erop te letten dat je hond het vulsel niet eet. Het is namelijk vaak heel makkelijk voor je trouwe viervoeter om de knuffel kapot te bijten. Soms zit er ook een stukje plastic in dat zorgt voor een piepgeluidje. Het is vanzelfsprekend dat je hond dit ook niet mag opeten! Wees dus altijd alert als de knuffels van je hond verslijten.  

Bruin-witte kauwt op speelgoed
Wist je al dat kauwen op kauwspeelgoed tandsteen verwijdert bij honden? 

Trekspelletjes

Heel veel honden houden van trekspelletjes. Sommige mensen zeggen wel eens dat je je hond altijd moet laten winnen, omdat hij het anders niet leuk vindt. Dit is helemaal niet waar! Je hond zal net sneller zijn interesse verliezen als je hem altijd laat winnen omdat er geen uitdaging is.

 

Intelligentiespeeltjes en puzzels

Er zijn verschillende soorten spelletjes voor honden waarbij hun intelligentie getest wordt! Sommige honden zijn zeer intelligent en zullen deze spelletjes zeer snel snappen. Andere honden zullen ze misschien nooit begrijpen en raken erdoor gefrustreerd. Het is aan jou om uit te zoeken of jouw hond dit type spelletje leuk vindt. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten spelletjes waarbij je hond deksels moet verschuiven of duwen tegen schakelaars waardoor een lekker snoepje tevoorschijn komt. Je zal merken dat je hond in het begin nog even moet zoeken wat er precies van hem verwacht wordt.

Aanbevolen artikelen