Katten kunnen allerlei leuke, rare of grappige geluidjes maken. Maar willen ze écht jouw aandacht trekken, dan kiezen ze het liefst voor hun karakteristieke ‘miauw’. Als kitten leren ze die kattentaal al van hun moeder, die met miauwtjes op verschillende toonhoogtes aangeeft wat ze van haar kroost verwacht. Eens ze volwassen zijn, miauwen katten niet meer tegen elkaar, maar enkel tegen hun menselijk personeel. Sommige katten zijn er wel héél bedreven in .... Ze babbelen een heel eind weg of gebruiken hun stem net om een prachtige serenade te brengen aan hun baasje. Welke van deze getalenteerde artiesten is jouw favoriet?

 
Het kinderkoor

Wie had er om een katachtige kopie van Kinderen Voor Kinderen gevraagd? Deze schattige kittens doen een worp naar de eerste prijs met hun ietwat chaotische canon en bijbehorende choreografie van op- en neergaande kattenkopjes. Aan de stembeheersing kan nog wat gesleuteld worden, maar de aaibaarheidsfactor hebben deze piepjonge vedetten al helemaal onder de knie! De vraag is wel of ze allemaal het einde van de show halen zonder in slaap te vallen …
 

 
 
De langste adem

Een echte operazanger heeft een fikse longinhoud nodig om de verschillende tonen uit zijn aria zo lang mogelijk aan te houden. Deze Cornish rex mag er dan schriel en mager uitzien, uit dat kleine lichaampje komt toch een machtig stemgeluid! Elke keer zijn baasje de koelkast opendoet, voelt Adolf (what’s in a name … let op zijn snorretje!) zich geroepen om het op een langgerekt miauwen te zetten. Irritant of indrukwekkend? Wij zijn alleszins fan van het doorzettingsvermogen van deze veelbelovende stemartiest!
 

 
  
De diepste bas 

Kater Jack’s bijzondere stemgeluid heeft niet zo’n leuke origin story. Hij kreeg namelijk te maken met een zeldzame verlamming van de stembanden. Nadat hij onder het mes ging om hem van zijn aandoening af te helpen, ging zijn stem enkele octaven de diepte in. Van een echte ‘miauw’ is geen sprake meer … Zijn vriendelijke begroeting klinkt nu meer als ‘hello’ of ‘wow’. Met die diepe basstem kan hij in onze zangwedstrijd probleemloos de grootste hits van Barry White coveren!
 

 
 
Het mooiste duet

Valt deze performance onder ‘spoken word’ of is het eerder een rap? Over het genre zijn we het nog niet helemaal eens op de Beestig-redactie, maar dat deze twee dikke vrienden perfect op elkaar ingespeeld zijn, is wel overduidelijk. In de showbusiness is een partner waar je op kan steunen goud waard, dus wij voorspellen alvast een lange, harmonieuze samenwerking voor deze twee. En hoewel het filmpje amper een minuut duurt, geeft de eigenaar mee dat Stina en Mossy hun praatje nog een uur aan de gang hielden. That’s dedication! 
 

 
 
De blueszangeres

Wil je echt hoge toppen scheren in de muziekwereld, dan moet je natuurlijk in staat zijn om samen met een groep muzikanten op te treden. Gevoel voor timing is dan onontbeerlijk! Badu de kat is duidelijk een professional met jarenlange ervaring op haar palmares. Als een geboren zangeres weet ze zich als geen ander in te leven in de groove van haar bluesgitarist. Dit duo doet onze harten sneller slaan en onze voeten zachtjes meetikken op het ritme … Pure klasse, deze dame!
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen