Het was Ann Lemmens, met wie Qmusic-DJ Sam De Bruyn toen samenwerkte, die hem overhaalde om eens mee naar het asiel te gaan. Daar werden Sam en zijn man Wannes tot over hun oren verliefd op Shiva. In plaats van een hond te kopen, besloten ze er een te adopteren

Krakende gewrichten

De liefde voor zijn hond spat ervan af. Sam ziet Shiva zoals zijn kind: “Ik voel dat zo aan, heel raar. En dat terwijl ik vroeger zelf gelachen heb met mensen die dat zeiden over hun hond. Shiva is nu bijna 13, best oud voor dat type hond. We merken wel dat ze het moeilijker heeft. Ze slaapt heel graag en maakt af en toe een wandeling, niet te ver. Het is een lieve, brave, oude dame die het liever op haar gemak doet met haar krakende gewrichten.”
 

 
Kippen gered van het slachthuis

Het adopteren van een hond voelde zo goed, dat Sam meer wou doen. “We hebben ook 3 kippen geadopteerd. Ze komen uit een legbatterij waar ze na een jaar eieren leggen verwijderd worden uit de fabriek. Ik vind kippen een geweldige uitvinding: je geeft er je afval aan en in ruil geven zij je een eitje!” 
 

Vlaamse ministers in de tuin

Af en toe durven Sam’s kippen ook wel eens binnenvallen in de keuken, al is dat niet echt de bedoeling. “We hebben hen vernoemd naar drie vrouwelijke ministers in de Vlaamse regering. Ons Hilde is een rustige kip, ietwat timide. Zuhal is wat stoerder en kan heel luid kakelen. En Lydia, die pikt al eens graag een graantje mee links en rechts!” 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen