Zeggen dat Familie-acteur Jo Hens gek is op zijn kat Erik, is een understatement. Die twee zijn twee handen op één buik. Meer nog: Jo vindt Erik ‘de knapste gast van heel Antwerpen’!

Als ik een kattin was ... 

Jo noemt de relatie met zijn kat Erik een ‘zieke’ bromance. Gelukkig vindt hij het niet erg om de kater des huizes af en toe te delen: “Erik is een echte catsanova. Hij heeft een vriendinnetje in de buurt. Die is eens binnengeglipt toen ik de schuifdeur liet openstaan voor Erik. De kat lag op mijn trap en Erik lag wat lager. Ik heb haar toen buitengezet, maar de volgende dag was ze er nog altijd. Nu wordt Erik helemaal gek als hij die kat over de tuinmuur ziet lopen. Hij heeft vaak touche bij de vrouwkes. En terecht: als ik een kattin was, dan zou ik het wel weten!”
 

 

Kieskeurig, maar niet arrogant

Erik weet heel goed wat hij wil, volgens Jo: “Hij eet maar één soort voedsel en als ik iets anders koop, eet hij er alleen van als hij écht honger heeft. Erik kan het heel goed duidelijk maken dat hij alleen zijn lievelingsbrokjes wil. Vind je dat arrogant? Ach, ik weet ook heel goed wat ik wil. Waarschijnlijk heeft hij het van mij afgekeken!”
 

Maatjes voor het leven 

Jo had nooit gedacht dat hij zoveel van een kat zou houden: “Erik is er altijd en ik praat best veel tegen hem. Ik werk veel en ben weinig thuis. Maar ik kan er echt van genieten om af en toe gewoon in mijn zetel te liggen. Erik komt dan meteen op mijn benen liggen om te knuffelen. Wij hebben niet zomaar een bromance, maar een zieke bromance. Erik is mijn beste maat."

Aanbevolen artikelen