Hoe reageert jouw kat op de kerstgekte in huis? Ziet ze de kerstboom als een onweerstaanbaar speelpaleis of laat die nieuwe kamerplant haar helemaal koud? Eén ding is zeker: geen kat die kan weerstaan aan het cadeaulint dat om je pakjes zit. En nu we het over pakjes hebben … van deze cadeaus begint jouw kat instant te snorren. Waar wacht je nog op? 

Deluxe krabkarton

Katten houden van krabben en nee, dat is niet om jou het leven zuur te maken. Ze doen het trouwens niet zozeer om hun nagels te scherpen, maar om een geurtje achter te laten. Hoe meer je aan deze natuurlijke behoefte voldoet met strategisch geplaatste krabmeubels, hoe meer je kat mensenmeubels met rust laat. Zorg voor afwisseling, o.a. van textuur, vorm, hoogte en oriëntatie. Terwijl poeslief zich soms helemaal wil uitrekken, zal ze op een ander moment een horizontale krabbeweging verkiezen. Krabkartons bestaan in de meest uiteenlopende vormen en ze geven beslist wat extra schwung aan je interieur!  
 

Een snuffelmat

Is dat niet iets voor honden en hun superspeurneus, zo’n snuffelmat? Helemaal niet! Ook katten zijn genetisch geprogrammeerd om te ‘werken’ voor hun eten. Strooi wat brokjes over de felgekleurde stroken fleece en laat Minous ze met haar pootjes weer opvissen. Dat heeft een heleboel voordelen: je kat heeft er een leuk tijdverdrijf bij (en dus minder tijd om met je meubels te spelen), ze wordt mentaal uitgedaagd (perfect om achteraf uitgebreid uit te rusten) en moet meer moeite doen voor haar eten (waardoor ze sneller genoeg heeft en minder snel te dik wordt). Je kan een snuffelmat kant-en-klaar aankopen, maar er zijn ook pakketjes waarmee je er zelf een kan maken. Aan jou de keuze!
Krabkarton in de vorm van een Volkswagen Beetle
Krabkarton 
Snuffelmat
Snuffelmat

Een hengel met kattenspeeltje

Katten houden van jagen en vinden het dan ook een plezier om achter een stukje speelgoed aan te racen. Denk eraan dat katten in het wild slecht korte tijdspannes écht achter hun prooi lopen, hou speelsessie dus ultrakort: enkele minuten is meer dan genoeg! Je kan het wel meerdere keren per dag doen, bij voorkeur wanneer het buiten schemert. Is je kat klaar met spelen? Leg de hengel dan meteen weg in een kast. Zo kan je kat zich niet verstrikken in het touwtje, bijt ze de namaakprooi niet stuk en blijft het spelletje interessant voor je kat. Heeft je binnenkat wat extra motivatie nodig? Sprenkel dan wat valeriaan over het speeltje. Dat maakt de buit extra aantrekkelijk en zorgt voor een gelukzalig gevoel achteraf. 
 

Een feestmaal voor katten

Vieren jullie uitgebreid kerst met het gezin? Gun dan ook je kat eens een traktatie! Wat dacht je bijvoorbeeld van kattencarpaccio of een schoteltje kattenmelk? Zo maakt je huiskat ook deel uit van het feestgedruis met haar eigen kattenmenu. En als je wat extra tijd hebt tijdens de kerstvakantie, waarom probeer je dan eens niet om je kat een kunstje aan te leren? Voor zo’n lekkere beloning doet ze vast extra haar best! 
Kattenhengel
Kattenhengel
Kattencarpaccio
Kattencarpaccio

Een fleece dekentje

Zacht, zachter, zachtst: als het aan je kat ligt, dan kiest ze gegarandeerd de allerbeste plekjes in huis uit. Met een fleece dekentje creëer je in een handomdraai eender waar een aantrekkelijk kattenbed. Op de vensterbank, in een mandje, in een oude kast … of gewoon in een kartonnen doos, want daar zijn katten helemaal verzot op. 
 

Een Beestig-boek

En van het laatste cadeau in onze lijst genieten jullie gegarandeerd met z'n tweeën: jij leert bij over je favoriete huisdier en je kat profiteert van alle tips & tricks die in het boek staan. Een win-win! 
Luxe fleece dekentjes
Luxe fleece dekentjes
Beestig kattenboek
Beestig kattenboek

Aanbevolen artikelen