Er staan verschillende katten in het Guinness Book of Records. Lees hier snel welke katten in het boek staan en waarom zij die plaats verdienen!


De grootste kat ter wereld

De prijs voor grootste kat ter wereld gaat naar… Omar! Omar is een Australische Maine Coon van maar liefst 120 centimeter. Wil je Omar graag op je schoot aaien, dan moet je de 14 kilogram aan gewicht erbij nemen. De prijs voor zwaarste kater staat jammer genoeg niet op naam van Omar. Deze prijs is gewonnen door een cyperse kater genaamd Himmy die wel 21,3 kilogram woog! ‘Waar is Omar?’ zal zijn baasje niet gauw roepen, want met zijn figuur wordt verstoppertje spelen in huis wel een hele uitdaging! De Maine Coon is het grootste kattenras ter wereld. Naast de Maine Coon bestaan er nog andere grote kattenrassen zoals de ragdoll en de ragamuffin!
 

De kleinste kat ter wereld

Verstoppertje spelen met Pixel is daarentegen wél een spannend spel. Als je bedenkt dat een kat een gemiddelde schofthoogte heeft van 25 centimeter, is de 12,7 centimeter van Pixel wel heel klein. Pixel is een Mini New Munchkin uit Californië en dat ras staat bekend om zijn korte poten, die ze hebben door een zeer zeldzame genetische afwijking. Voordat dit wereldrecord op naam van Pixel stond, stond het op naam van haar moeder. Dit was een poes genaamd Fizz. Ook Tinker Toy uit Illinois, een Himalayan-perzische mix, staat bekend als de kleinste kat ter wereld met een lengte van amper 7,5 centimeter.
 

Andere katten in het Guinness Book of Records

Pixel en Omar zijn niet de enige katten die in het Guinness Book of Records staan! Er zijn nog enkele plaatsjes gereserveerd voor hun soortgenoten. Zo staat Smokey in het boek voor de luidste miauw, met een miauw van 67,7 decibel! Oscar heeft zijn plaatsje in het boek verdiend omdat hij de eerste kat is met een bionisch been-implantaat. Dit implantaat heeft hij gekregen na een ongeval met een automatische oogstmachine.

Aanbevolen artikelen