Katten zijn dol op hoge plekjes. Niet omdat ze last hebben van grootheidswaanzin of graag op hun onderdanen neerkijken (alhoewel …), maar omdat ze zich het veiligst voelen wanneer ze hun omgeving vanuit de hoogte in de gaten kunnen houden. Een hoge klimpaal of ‘kattenboom’, die ook nog eens dienstdoet als krabpaal, is dus een must-have in elk kattenhuishouden. Heb je inspiratie nodig? Het internet staat propvol leuke klimpalen voor katten, maar de meest stijlvolle selectie vind je hier!
 
Hou jij van rust in huis? In een leefruimte die baadt in licht en natuurlijke tinten zet je liever geen felgekleurde of contrastrijke kattenmeubels neer, dat snappen we helemaal. Geen nood, er bestaan ook stijlvolle klimpalen voor je huistijger.
 
 

Bloemvormige klimboom met gevlochten mandjes

 
Deze kattenboom gaat niet alleen helemaal op in je minimalistische interieur, het is ook nog eens de ideale hideaway voor je kat(ten). Het lagere platformpje onderaan verschaft toegang tot niet één, niet twee, maar drié zachte slaapmandjes voor zorgeloze dutjes of alerte observatiemomentjes. De hele ‘stam’ is omwikkeld met sisaltouw en ook de stevige bodemplaat onderaan is voorzien van een krabmat. Op elke ‘verdieping’ hangt bovendien een kattenspeeltje met pluimen voor extra entertainment. Met een hoogte van 183 centimeter torent poeslief straks met gemak boven iedereen uit!
 
 

The sky is the limit: van klimpaal naar klimmuur

 
Heb je al een mooi klimmeubel voor je kat in huis, maar merk je dat ze steeds reikhalzend naar boven blijft kijken? Niets houdt je tegen om de volledige hoogte van je binnenmuren te benutten om aan poesliefs omgekeerde hoogtevrees tegemoet te komen. Met deze extra opstapjes, trapjes en platformen uit multiplex breidt je haar klimparcours verder uit to infinity and beyond. Ook loopbruggetjes, hangmatjes en zeshoekige houten ‘kistjes’ horen bij het assortiment. Je koopt de items per stuk of kiest meteen voor een hele set. Waar wacht je nog op? Doe eens zot en richt meteen een hele kamer in voor je fluffies!
 
 

Robuust ‘kattenappartement’ voor grote gezinnen

 
De houten kattenbomen die je bij het Belgische Catz ‘n Wood vindt, zijn echt onweerstaanbaar voor kat én baasje. Gemaakt uit duurzaam tropisch hardhout zodat ze extra lang meegaan, en voorzien van allerlei opties die je naar wens kan aanvinken. Door de dikke, natuurlijk gevormde stam ziet deze klimpaal er erg stevig en robuust uit en dat is hij ook, als je ziet hoeveel katten deze boom kan dragen! Een zacht kussen, een houten schaal of gewoon ‘bloot’ op de plank: aan jouw huistijgers om aan te geven hoe en waar ze het liefst hun toevlucht zoeken. De Jumbo-uitvoering is alvast perfect geschikt voor grotere, zwaardere katten zoals deze Maine Coons.
 
 

Japans kattendesign voor stijlgoeroe’s

 
Ben je dol op je fluffy viervoeters, maar hoef je niet per se een kattenstempel op je hele inboedel te drukken? Thank god voor de Japanners, die niet alleen compleet kattengek zijn, maar ook nog eens kaas gegeten hebben van sobere en efficiënte binnenhuisinrichting. Dit mooie wandmeubel in lichtgekleurd hout is een prima plek om je kamerplanten en favoriete boeken uit te stallen, maar is tegelijk ook een subtiel vormgegeven wolkenkrabber voor katten. Met een paar slim geplaatste antislipmatjes help je je kat om dit rek te beklimmen tot in de hoogste regionen van je leefruimte. Er is plaats genoeg voor een zacht kussentje of mandje, al biedt de grappige ‘slaapbox’ met bolle raampjes wel een extra panoramisch uitzicht op al jouw doen en laten. Een echte design-topper voor katten(vrienden) met stijl.
 
 

DIY-kattenboom voor handige harry’s

 
Toegegeven, voor zo’n state-of-the-art cat tree moet je vaak diep in je geldbuidel tasten. Steek je graag zelf de handen uit de mouwen, dan kan je wel een heleboel geld besparen! Hier vind je een uitgebreide handleiding om zelf een mooie klimpaal te knutselen met een échte boomstam of takken uit je eigen tuin. Een serieus DIY-projectje, maar laat je niet afschrikken door het lange stappenplan: je maakt het zo simpel of ingewikkeld als je zelf wil! Met het nodige groen eromheen gewikkeld – écht of nep, dat kies je zelf – maak je van jouw kattenboom een echt jungleparadijsje!
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen