Veel honden glippen mee in het kleinste kamertje wanneer ze daar de kans toe krijgen. Ze bekijken hun baasje met een uitdrukkingsloos gezicht en wachten geduldig tot die klaar is met zijn toiletbezoek. Waarom doen onze viervoeters dat? 

Honden kennen geen schaamte

Eerst en vooral kunnen we je geruststellen: honden malen er niet om of je netjes gekleed dan wel poedelnaakt bent. Bovendien zegt het concept ‘privacy’ hen helemaal niks – of het nu over een grote of kleine boodschap gaat. Je kan er ook van op aan dat je hond niet verder vertelt wat hij ziet en geen compromitterende foto’s maakt. Wees dus gerust: je hond is geen gluurder of stalker. 
 
 

Honden willen bij hun baasje zijn, ook op het toilet

Alhoewel … Stalken is misschien tóch het juiste woord wanneer we het hebben over honden die hun eigenaar volgen tot op het toilet. Want die honden willen gewoonweg érg graag in de buurt van hun allerliefste mens zijn – ook al is die liever even op zijn gemak. Let maar eens op, misschien voel je je ook op andere momenten van de dag bekeken door je hond. Samengevat: je hond bekijkt je tijdens je toiletbezoek omdat hij van je houdt! 
 
 

Liever geen hond op je toilet? 

Voel je je toch niet helemaal goed bij de starende ogen van je trouwe metgezel? Dan kan je je hond aanleren om buiten het toilet of in een andere kamer te wachten tot je klaar bent. Geef hem iets om op te kauwen, een favoriet speeltje of een slowfeeder gevuld met wat koekjes, zodat jij rustig de tijd hebt om je ding te doen.
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen