Heb jij ook een hond in huis die dol is op zijn (dagelijkse) wandeling? Maar altijd dezelfde omgeving… Het wordt eens tijd voor iets nieuw! Wil je je hond eens lekker laten loslopen, ravotten, spelen, maar kan hij niet los omdat hij (a) niet goed met andere honden opschiet, (b) niet goed luistert of (c) ziek is? Boek dan een privé-speelweide.

Waarom een speelweide een goed idee is

Wordt je hond ook dolblij als je in de buurt van zijn leiband komt of wanneer je het woord ‘wandelen’ laat vallen? 
 
Honden trekken er graag op uit en zijn dol op een lange snuffeltocht. Een speelweide is de ideale manier om je hond een nieuwe omgeving te introduceren en het diertje meer vrijheid te geven. Zo kan hij op zijn eigen tempo, zonder leiband, de weide verkennen. Een geur- en speelparadijs, helemaal voor zichzelf! 
 
Maar let op, er zijn verschillende soorten speelweides. Sommige kan je privé afhuren, terwijl andere toegankelijk zijn voor iedereen. Kies je voor een speelweide waar je hond kan kennismaken met andere viervoeters? Check dan eerst even dit.
  

Op bezoek bij speelweide Waf en Woef

Om deze kennis om te zetten in de praktijk, brachten Mila en Esther een bezoekje aan de speelweide Waf en Woef. Deze private weide in Zingem kan je eenvoudig reserveren voor een uitstap met je hond (en zijn viervoetervriendjes). Mocht je hond niet altijd even goed reageren op honden die hij niet kent, ben je er zo zeker van dat je hem zorgeloos vrij kan laten lopen.
Mila en Esther
Mila is dol op tunnels
Mila en Esther waren meteen verkocht. Een gigantische weide midden in de natuur met allerlei speelmogelijkheden. Je kan er crossen door tunnels of even pootjebaden in de vijver. Er hangen op de weide natuurlijk ook een heleboel geurtjes van hun voorgangers. Een hond heeft dan ook een bijzonder krachtige neus die elke geur apart kan detecteren. Snuffelen maar! 
 
Mila kon al haar energie kwijt tijdens een sessie apporteren met de bal. Het domein is dan ook de ideale plek om je commando’s in te oefenen in een vreemde omgeving. Esther kon het dan weer niet laten een frisse duik te nemen in het water. Iemand een zwemlesje nodig? 
 
Eindoordeel? Vijf pootjes op vijf!
Mila
Mila
Esther
Esther

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen