Er zijn een paar dingen die je maar beter in huis kunt hebben als je een kat hebt. Het is altijd handig om op voorhand een EHBO-kistje te maken met alles voor je kat. Je weet namelijk nooit wanneer je kat zich bezeert! Daarnaast is het ook altijd handig om een koffertje met exact dezelfde spullen in je auto te leggen, zo ben je ook voorbereid als je met je kat ergens naartoe gaat.


Wat moet er allemaal in de EHBO-kist voor mijn kat?

  • Een pijnstiller van de dierenarts: stel dat je kat op zondag een beetje begint te hinken, dan kun je haar zo’n pijnstiller geven. Zo kun je de dag doorkomen tot je op maandag naar de dierenarts kunt gaan. Op die manier kun je een duur bezoek aan de weekendarts voorkomen. Onthoud altijd je katten nooit pijnstillers bestemd voor mensen mag geven!
     

  • Ontsmettingsmiddel of honingzalf voor als je kat kleine wondjes heeft door buiten te spelen of zichzelf te krabben. Krabt jouw kat zich plots meer dan normaal, zelfs tot ze wondjes heeft? Dan zou het kunnen dat ze een allergie heeft, daarover kan je alles lezen in dit artikel.
     

  • Een tekentang is altijd handig als je kat een buitenkat is! Onthoud altijd dat je écht een tekentang moet gebruiken om teken te verwijderen bij je kat. Als je een gewone pincet of je vingers gebruikt, zou het wel eens kunnen dat je de kop van de teek in de huid laat steken en de teek dus niet volledig verwijderd wordt.
 
  • Je kunt op advies van je dierenarts je EHBO-koffertje altijd uitbreiden. Vraag hem dus zeker eens om advies de volgende keer dat je erheen gaat met je kat!
Roskleurige kat buiten
Als je een buitenkat hebt, zou het wel eens kunnen dat je kat soms teken heeft. Verwijder deze altijd met een tekentang en niet met een pincet! 


Gebruik deze middelen uitsluitend als je kat zich normaal gedraagt, normaal eet, drinkt en speelt. Is dat niet het geval, raadpleeg dan zeker je dierenarts want er is misschien iets ernstigs aan de hand!


Heb jij ook een hond in huis en wil je daar ook een EHBO-kistje voor klaarmaken, maar weet je niet hoe? Maak je geen zorgen, want daarvoor hebben wij dit artikel!

Aanbevolen artikelen