Honden zijn er in alle soorten: met veel haar, met kort haar, met krullend haar… Meestal hoef je daar weinig aan te doen. Het volstaat om je hond af en toe te borstelen, zeker tijdens de rui. Het grootste deel van de verzorging kun je zelf doen. Vindt je hond het leuk, dan brengen jullie samen tijd door en bovendien kun je van de gelegenheid gebruikmaken om zijn huid na te kijken. Sommige honden vinden borstelen helemaal niet zo leuk, dan kan het altijd helpen om rustig te praten tegen je hond tijdens het borstelen.


Hoe vaak moet ik mijn hond borstelen?

Een hond moet regelmatig een borstelbeurt krijgen. Zeker langharige honden, zij hebben namelijk een tikkeltje meer verzorging nodig dan andere honden omdat hun vacht zeer makkelijk gaat klitten als je hem niet regelmatig genoeg borstelt. De vacht van je hond kan ook vervilten, wat heel veel pijn veroorzaakt voor je hond. Let wel op, het is ook niet goed om je hond té vaak te borstelen. Als je je hond heel vaak borstelt, zou het kunnen dat gezonde haren uitvallen of afbreken. Over het algemeen gezien, kan je je hond het best één keer per week een grondige borstelbeurt geven.

Bruin-wit gevlekte hond voor een oranje achtergrond
Borstel je hond regelmatig, anders kan de vacht klitten of vervilten
Zwarte mopshond met truitje voor rode achtergrond
Misschien is het leuk om eens met je hond naar het trimsalon te gaan, daar krijgt hij een VIP-behandeling met alle verzorging die hij nodig heeft! 

Ook als je hond vaak buiten speelt en graag in de modder rolt, moet je hem regelmatig een was- en borstelbeurt geven. Is jouw hond doodsbang voor water, dan zal een bezoekje aan het trimsalon zeker helpen! In het trimsalon werken ervaren mensen die exact weten wat ze moeten doen bij iedere vacht. Wist je al dat elk hondenras een andere verzorging nodig heeft omdat de vacht altijd verschillend is? Een regelmatige trimbeurt is bovendien goed voor de gezondheid van de vacht. Zo voorkom je dat de huid van je viervoeter gaat irriteren, jeuken, schilferen of infecteren. Je laat je hond het best op jonge leeftijd wennen aan vachtverzorging en het trimsalon. Krijgt je hond er toch veel stress van om naar het trimsalon te gaan? Dan overleg je het best even met een deskundige.
 

Wil jij graag zelf je hond een knipbeurt geven? Dan vind je hier alvast enkele tips!  

Aanbevolen artikelen