Dat kan zeker! Een kat is natuurlijk geen hond en hoeft niet uitgelaten te worden, maar toch kunnen er situaties zijn waarin het geen slecht idee is om met je kat te gaan wandelen. Bijvoorbeeld als je met je erg energieke kat in een klein appartementje woont waar ze zich niet kan uitleven. Dan kan dagelijks wandelen voor de nodige uitdaging zorgen die je kat binnenhuis niet vindt. Bedenk wel of het veilig én fijn is voor je kat om mee te gaan wandelen. Voordat je je wandelschoenen aantrekt, geven wij je graag ook nog enkele tips mee om de wandeling zo leuk mogelijk te maken voor jou én voor je kat!


Onze tips

  • Kies voor een tuigje en niet voor een halsbandje.
     

  • Leer de kat eerst wennen aan het tuigje door haar te belonen. Doe niet meteen het tuigje aan, maar laat het zien en laat de kat eraan ruiken terwijl ze een lekker snoepje krijgt. Bouw dit langzaam op tot je kat gewend is om met het tuigje rond te lopen in huis. Begin met een kleine wandeling, waarbij je de kat de mogelijkheid geeft om terug te keren naar huis als ze dat wil. Houd steeds de lichaamstaal van je kat in de gaten en keer bij angst zo snel mogelijk terug naar huis.
     

  • Oefen het liefst ’s avonds laat of ’s morgens vroeg. Dan zijn er nog niet veel mensen op straat en dat is ook het moment waarop katten graag op pad zijn. Denk eraan om een fluohesje te dragen als het buiten donker is zodat de autobestuurders jou en je kat zeker gezien hebben! Wist je al dat er ook fluohesjes voor honden en katten bestaan?
 

Ziezo, met deze tips zullen jij en je kat fantastische wandelingen beleven! Je kat zal misschien even moeten wennen aan een tuigje, maar eenmaal ze de wandelingen leuk vindt, zal ze er nooit genoeg van krijgen! Merk jij dat je kat het wandelen absoluut niet fijn vindt en eerder bang is van de omgeving, dan kan je ook eens proberen om in je achtertuin te wandelen.

Aanbevolen artikelen