Spelen is ideaal om de jager in je kat te wekken. Samen fit blijven én van qualitytime genieten? Dat doe je zo!
 

Een prooi-lookalike

De beste manier om je kat aan het spelen te krijgen? Gebruik een namaakprooi! Hang bijvoorbeeld een veer of speelmuis aan een touwtje en laat de wannabe prooi springen en zigzaggen. Vraag je steeds af hoe een echte prooi aan de klauwen van je kat zou ontsnappen: de prooi vlak voor de kattenneus laten bengelen is dus niet erg logisch. Laat de speelprooi liever stilletjes achter een hoek verdwijnen. Je kat zal beseffen dat het menens is.

 

Zelf aan de slag

Knutsel je graag? Dan ben jij de geknipte persoon om zelf speeltjes te ontwerpen. De voorbeelden zijn eindeloos, gaande van makkelijk naar pro-niveau: maak een kasteel uit een kartonnen doos of haal je haak- of breinaalden boven voor een handgemaakte muis. Groeit er kattenkruid in je tuin? Knip er wat van af en vul er je oude sokken mee. Ook oude restjes stof zijn de perfecte sokkenvulling. Gaat dit je petje nog te boven? Een krantenprop of een wc-rolletje met een strik errond is zeker zo leuk! Op Pinterest vind je verschillende how-to’s.
Katten houden van hengels
Gebruik een namaakprooi bij het spelen
Kat in een kartonnen doos
Maak zelf een kasteel uit een kartonnen doos

Budgetproof spelen

Spelen hoeft niet duur te zijn. Ga eens na op welk geluid jouw kat enthousiast reageert en ga hiermee verder. Wordt jouw kat loco van het geluid van een muntstuk? Hang het muntje dan aan een draad en jullie zijn vertrokken. Ook een plastic zak, een oude tennisbal of een simpele kurk kunnen voor quality playtime zorgen.
 
Let er wel op dat je kat steeds veilig speelt: kleine voorwerpen hang je dus best stevig vast aan een touwtje, zodat je kat ze niet inslikt.

 

Al spelend eten

Voor veel katten is een kattensnoepje dé ultieme beloning. Verstop de snoepjes en laat je kat ze zoeken of daag je kat uit om trucjes te doen voor haar eten. Begin niet te moeilijk, zodat het haalbaar blijft. Is jouw kat wat aan de mollige kant? Doe dit spel dan met haar gewone korrels. Let er wel steeds op dat je niet boven haar dagelijkse hoeveelheid voeding gaat!

Sommige katten genieten zo van de speeltijd dat ze er zelfs naar komen vragen. Wedden dat jullie band een upgrade krijgt als jullie voldoende qualitytime delen?
  
  
Wil je kat niet meer met haar speelgoed spelen? In dit artikel lees je wat er aan de hand kan zijn.
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen