Jingle bells, jingle bells, jingle all the way … Welke cadeautjes liggen er dit jaar onder de kerstboom voor jouw fijnbesnorde viervoeter? De Beestig-redactie zorgt alvast voor de nodige kattige inspiratie!

Knusse plekjes voor echte slaapkampioenen

Het grootste cadeau dat je aan je kat kan geven, is … rust. Katten kunnen zowat altijd en overal slapen en doen dat dan ook in de gekste houdingen, zo’n 12 tot 16 uur per dag. Je hebt van die uitzonderingen die het liefst languit op een kale vloer liggen, maar geef toe: welke kat kan er nu weerstaan aan een knuffelzacht slaapmandje? En natuurlijk mag het oog ook wel wat. Wat dacht je van deze schattige ‘cat cave’, waar poeslief helemaal in kan wegkruipen? Of deze grappige, opengesperde haaienmuil? En met een kerstboompje op kattenmaat hou je jouw huistijger misschien wel weg van je echte exemplaar! Voor doorgewinterde warmte-lovers is dit hangmandje voor aan de radiator dan weer een absolute hotspot – heb je ’m?
 

 
  
Gadgets voor actieve speelvogels

Is jouw kat een fervente hengelaar? In onze ervaring doen de prooien met veertjes het altijd goed, alleen zijn die vaak zó realistisch dat de pluimpjes wel eens hardhandig losgerukt worden. Geen slecht idee dus om een voorraadje in te slaan … Met dit assortiment hengelspeeltjes met veren heb je altijd iets extra’s achter de hand. Of misschien kan je ze wel achter spinnen laten jagen? Er zit zelfs een superzeldzame lentevuurspin bij! Heb je meerdere katten in huis, dan staat een speeltunneltje steeds garant voor spannende achtervolgingsscènes in huis. Handig als je even zelf geen tijd hebt om met je kat(ten) bezig te zijn, net als deze extra lange speelbaan die het jachtinsinct van je tamme huistijger in geen tijd aanwakkert.
 
 
 

Denksport voor slimme puzzelaars

Voedselverrijking is dé manier bij uitstek om aan het natuurlijke eetpatroon van je kat tegemoet te komen. Bovendien is zo’n breinspelletje ideaal om een kat met een kilootje te veel ongemerkt te helpen met afvallen. Voor gevorderde puzzelaars vormt deze extra grote voerpuzzel een uitdaging om u tegen te zeggen. Wil je de moeilijkheidsgraad zelf kunnen kiezen? Deze slowfeeder met meer dan 500 mogelijke puzzelopties biedt de perfecte mentale stimulatie voor groentjes én pro’s. Houdt je kat ervan om schuifjes open te trekken en balletjes weg te duwen, dan is de Brain Mover misschien meer haar cup of tea.
 
 
 

Krabmeubels voor de perfecte manicure

Een krabmeubel is niet alleen een noodzaak voor je kat, maar zorgt er ook voor dat jouw meubels, kamerplanten en deurposten intact blijven. Een win-win dus! Bovendien hoef je tegenwoordig niet meer te ‘settelen’ voor een simpele krabpaal, want je huistijger kan vandaag kiezen uit een uitgebreide waaier aan krabmogelijkheden. Wat dacht je van deze knalroze flamingo? Een stel paddenstoeltjes mét nepgrasmat? Of een kartonnen coconnetje waar je je in kan verstoppen én je nagels in kan planten? Heerlijk toch! Je kan ook volledig next level gaan met de unieke, houten klimbomen van Catz ‘n Wood, al heb je daar wel wat extra plaats voor nodig.
 
 
 

De ultieme lectuur voor de echte kattengek

Akkoord, dit is niet echt een cadeautje voor je kat, maar eerder voor jezelf … Moet kunnen, toch? Het Crazy Cat Lady-boek van Elke Van Huffel staat vol leuke weetjes, tips en activiteiten om het leven met je kat nóg leuker te maken. Grappig geschreven én voorzien van leuke illustraties van Niet Nu Laura: prima lectuur voor een luie zondagmiddag, kortom. Heb je dit boek zelf in een wip uitgelezen? Geef jouw exemplaar dan opnieuw cadeau aan een mede-kattengek in je familie of vriendenkring!
 
 
 

En tot slot, dé klassieker … een kartonnen doos

Heb je een hele lading van bovenstaande kerstcadeaus voor je kat(ten) online besteld of de ingrediënten voor je kerstdiner door Hello Fresh laten leveren? Gooi de lege doos dan niet zomaar weg. Eigenwijs als de meeste katten zijn, zullen ze het kartonnen omhulsel van hun cadeautjes vermoedelijk zelfs meer appreciëren dan de inhoud. Met een zacht dekentje of een kussen erin is zo’n doos namelijk een heerlijk warme en veilige schuilplek. Gun je kat dus zeker ook dit (gratis) pleziertje. Fijne feesten!
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen