De snelste mens ter wereld is Usain Bolt, dat weet iedereen, maar wie is de snelste hond ter wereld? Lees snel verder en kom te weten wie de Usain Bolt is onder de honden!

Met een vervoermiddel

Als vervoermiddelen meetellen, gaat de prijs naar Tillman, een Engelse bulldog. Hij heeft amper 19,679 seconden nodig om honderd meter te skateboarden. Met dit record heeft Tillman ook het Guinness Book of World Records gehaald en stond de titel van snelste skateboardende hond op zijn ter wereld op zijn naam! Er zijn op internet zeer veel filmpjes te vinden van deze populaire hond. Eén van deze filmpjes is zelfs meer dan 21 miljoen keer bekeken! Helaas is hij in 2015 overleden. Tillman was toen tien jaar oud en had hartproblemen.
 

Zonder vervoermiddel

Jiff is de snelste op twee poten. Deze hond kan op zijn achterste poten tien meter afleggen in 6,56 seconden. Op zijn voorste poten? Koud kunstje! Geef hem 7,76 seconden en hij legt met gemak vijf meter af. Het blijft zelfs niet bij deze trucjes. Zo kan Jiff ook skateboarden, een deur dichtdoen, buigen en zijn ogen afdekken. De hond is zo populair dat zijn baasjes van Illinois verhuisden naar Los Angeles.
 

En niet zonder succes. Jiff heeft meer dan 8.000.000 volgers op Instagram, waar je hem kan vinden onder de naam @jiffpom. Daarnaast heeft hij al opgetreden in een video van Katy Perry. Een echte VID, Very Important Dog, dus. Ben jij benieuwd of er ook katten zijn die zo bekend zijn op Instagram? Dan kan je hier een artikel vinden met alle VIC’s, Very Important Cats.

Witte hond loopt over straat
De snelste hond ter wereld kan op zijn achterste pootjes tien meter afleggen in minder dan 7 seconden! 


Het snelste hondenras

Er zijn veel hondenrassen die houden van rennen en als je jouw trouwe viervoeter soms door de tuin ziet razen, zal je misschien wel denken dat zijn hondenras het snelste ras is ter wereld. Welke honden zijn nu werkelijk de snelste ter wereld? Het snelste hondenras is de greyhound, die haalt een snelheid van 65 kilometer per uur. De top vijf wordt aangevuld door de vizsla, de saluki, de jack russel en de dalmatiër!

Aanbevolen artikelen