Ooit was het cool om Instagram vol te spammen met foto’s van wat er op je bord ligt. Maar wist je dat huisdieren tegenwoordig met stip op één staan als ‘vaakst gefotografeerde onderwerp’ op sociale media? Zelfs professionele fotografen moeten toegeven dat ze tegenwoordig vaker een schattige puppy of een fotogenieke kater voor hun lens krijgen dan een net getrouwd echtpaar of een pasgeboren baby. Meer dan ooit willen we een uniek portret van onze trouwe en/of eigenwijze viervoeter aan de muur … of een leuk kiekje op onze Instagrampagina, natuurlijk. Wil je een beetje mee zijn, volg dan deze hippe trends binnen de pet photography!

Laat je huisdier van z’n beste kant zien

Misschien heeft jouw kat wel de meest fascinerende ogen, met een breed scala aan kleurschakeringen wanneer het zonlicht erin speelt? Of ben je helemaal gek op de natte neus, de pluizige oortjes of de expressieve wenkbrauwen van je hond? Wie weet heb je wel een gekko als huisdier en kan je je ogen niet afhouden van zijn zuignapteentjes of het patroon van zijn schubben? Go big or go home. Zet een macrolens op je fototoestel of je smartphone en leg je favoriete features van je huisdier eens onder het vergrootglas. Wedden dat het een artistiek resultaat oplevert?
 
 

 
 
Bekijk je kat door een glazen tafel

Wil je de wereld eens vanuit een ander perspectief bekijken? Niets zo bevreemdend – maar soms ook ronduit hilarisch – als wanneer je furry friend op een glazen oppervlak zit en je haar fotografeert langs de andere kant van het glas. Wanneer je poes gereduceerd wordt tot een hompje samengedrukte vacht met teenkussentjes wordt ze al snel een abstract kunstwerk op zichzelf. Leuke variaties op dit thema zijn bijvoorbeeld een glazen deegkom of een lichtkoepel in een plat dak.
 
 
 
 
 

Duik onder water met je hond

Akkoord, deze trend is al niet meer zo recent – het award-winnende boek ‘Underwater Dogs’ van fotograaf Seth Casteel kwam uit in 2012 – maar het is nog steeds een heel leuke manier om je actieve viervoeter op z’n meest energieke moment vast te leggen. Want welke hond houdt er nu niet van een frisse plons in het water, om vervolgens een balletje of een stok te ‘redden’ en terug te brengen naar z’n baasje? Niet vergeten: je hebt er wel een waterdichte camera voor nodig!
 
 
 
 
 

Leg een geeuw vast 

Je zal er misschien wat geduld voor aan de dag moeten leggen, maar je krijgt er dan ook een heel leuk plaatje voor in de plaats. Wacht het moment af waarop je huisdier even tot rust wil komen en vat post in de buurt van zijn mand of nestje. Misschien kan je gebruik maken van een statief en een afstandsbediening? Zo stoor je ze niet wanneer ze zich installeren voor een heerlijk dutje. En dan … is het wachten tot dat bekje opengaat en de oogjes dichtgeknepen worden. Opgelet: geeuwen werkt aanstekelijk.
 
 
 
 

Maak eens een baard van je kat

Onder het motto ‘niks is te zot’ heeft een kattenbaasje met gevoel voor humor én timing ooit een leuke hype op gang gebracht onder de hashtag #catbearding. Al wat je nodig hebt, is een kat en de juiste camerahoek. Laat poeslief omhoog kijken – bijvoorbeeld door iets lekkers net buiten beeld boven haar kopje te houden – en tracht jouw eigen neus zo goed mogelijk uit te lijnen met de kattensnoet, om zo de illusie te wekken dat je een baard van kattenvacht draagt. En dan … say cheese!
 
 
 
 
 

Betrap je huisdier op een raar moment

Word jij al zenuwachtig van het vooruitzicht dat je een acht uur durende nachtvlucht voor de boeg hebt? Als het aankomt op weinig comfortabele slaaphoudingen, kunnen we wel wat opsteken van onze huisdieren. Met hun snuit in een etensbakje, verwikkeld in een uitdagende yogapose of meer naast dan in hun mand: slapen doet je hond of kat soms in de meest onmogelijke posities. En dat levert soms jaloersmakend bewijsmateriaal op. Ssst … Zorg wel je dat hen niet wakker maakt!
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen