Geen hond - euh eigenaar - die kan weerstaan aan de grote, gulzige ogen van zijn favoriete viervoeter. Snacken is iets waar beide partijen blij van worden: de hond omdat hij zijn maag kan vullen met wat lekkers, het baasje omdat hij ziet dat zijn hond gelukkig is. Geen wonder dat veel hondeneigenaars een kast hebben vol met koekjes, vleesjes en kauwmateriaal! Maar wat is nu dé ideale snack om jouw hond mee te verwennen?  
Hondensnacks bestaan er in alle soorten, maten en smaken. Waar jouw hond het meeste zin in heeft, kan hij jou alleen maar zelf vertellen. Neem bijvoorbeeld eens drie verschillende kauwsnacks en laat je hond kiezen waar hij z’n tanden in wil zetten. Ben je verrast? Het kan overigens goed zijn dat hij er morgen een andere snack uitpikt. Ook honden houden van afwisseling! 
 
Toch kan je vaak al raden voor welke type tussendoortje jouw hond alles zou doen. In dit artikel ontdek je voor vijf hondse karakters het ideale hapje. 
 

 

De fijnproever: eendenworst 

Is jouw hond er zo één die zijn neus optrekt voor het standaardassortiment aan koekjes in de dierenwinkel? Wacht maar tot hij een plakje van deze Aveve Boucherie Eendenworst geproefd heeft! De worst kan je gebruiken als totaalvoer - dan snij je er dagelijks de nodige hoeveelheid af - maar is ook geschikt als elf- of vieruurtje. Wat je niet gebruikt, kan je in de koelkast bewaren met een stukje vershoudfolie over de aangesneden kant. 
 
Verleng het eetplezier van je hond door de worst in hapklare blokjes te snijden. Het maakt niet uit of jouw hond mini dan wel gigantisch is: voor een Duitse dog prepareer je blokjes van 1 kubieke centimeter, een chihuahua verkiest de ieniemienie versie. Ook oude honden die al wat tanden verloren zijn en kieskeurig door het leven gaan, storten zich met veel plezier op deze smakelijke, zachte worst. 

De dikzak: snack met weinig calorieën

Oh-oh … Stond de weegschaal in het rood toen je laatst de dierenarts bezocht? Dan sta je waarschijnlijk niet te springen om je hond met extraatjes te verwennen en gelijk heb je. Toch is het ook voor honden op dieet wenselijk om ruimte te maken voor tussendoortjes. Omdat je hen nieuwe dingen wil aanleren, om hen te belonen voor goed gedrag of gewoon omdat je hen zo ontzettend graag ziet. Hoe je dat op een verantwoorde manier aanpakt? 
 
Pas enerzijds de hoeveelheid voedsel die je hond dagelijks krijgt aan, zodat je hem zonder schuldgevoel af en toe een hapje lekkers kan toestoppen. Kies daarnaast voor gezonde, vetarme snacks zoals de Hill's Healthy Weight Treats. Deze hondenkoekjes zijn speciaal ontwikkeld voor honden die neigen naar overgewicht en helpen jouw hond om op het juiste gewicht te blijven. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het is ook écht veel gezonder. Wist je dat honden met overgewicht gemiddeld 2,5 jaar minder lang leven dan hun soortgenoten met een gezond gewicht? 

De romanticus: varkensspaghetti 

Wie de woorden ‘hond’ en ‘spaghetti’ in de mond neemt, droomt al snel weg bij de beroemde spaghetti-scène waarin Lady en de Vagebond elkaar hun eerste kus geven. Wist je dat ook jouw hond kan genieten van een heerlijke portie spaghetti om poten en tenen bij af te likken? Met de Aveve Boucherie Varkensspaghetti vertroetel je je viervoeter met een gezond tussendoortje, gemaakt van gedroogd varkensvlees. 
 
Deze varkensspaghetti staat garant voor enkele minuten kauwplezier, maar is niet uitsluitend voor voor honden met ijzeren kaken. Ook puppy’s (met hun melktandjes) en senioren (die het wat lastiger hebben met kauwen) kunnen veilig genieten van een sliertje hondenpasta. Verdrink in de ogen van je hond en organiseer jullie eigen Bella Notte! 

De pleaser: trainingssnacks

Er zijn zo van die honden die alles doen voor eten. Er zijn zelfs honden die je bij het voorschotelen van hun brokken vragend aankijken of ze écht niet eerst een trucje mogen doen voor ze zich op hun eten storten. Voor deze honden heb je liefst de allerbeste trainingssnoepjes in huis, zoals de Aveve Boucherie Trainingssnacks Puur Lam. Ze zijn klein genoeg om in één hap naar binnen te werken, zacht genoeg opdat je hond zich niet verslikt en ruiken zo lekker dat je trainingsmaatje er gegarandeerd meer van wil hebben. 
 
Wil je je hond een extra uitdaging voorschotelen? Ga dan aan de slag met DIY-materialen en organiseer een speurtocht in je woonkamer, knutsel enkele zelfgemaakte hersenwerkjes in elkaar of tover je tuin om tot een snuffeltuin

De allesverslinder: een stevig hambot 

Heeft jouw hond een aangeboren drang om op alles te kauwen wat zijn pad kruist? Dan doe je hem geen groter plezier dan met een stevig hambot. Het 100% natuurlijke Aveve Boucherie Ham Bone zorgt voor langdurige kauwpret waarbij je hond alles uit de kast moet halen om stukjes vlees van het stevige bot af te peuzelen. Ondertussen geeft hij geheel zelfstandig zijn tanden een grondige poetsbeurt: hoe handig is dat? 
 
Geef dit type vleesbotten alleen onder toezicht aan je hond en hou te allen tijde een oogje in het zeil. Ruil het bot om voor wat lekkers wanneer het vlees eraf gegeten is en je hond zijn kiezen in het bot zelf wil zetten. Dat zorgt voor overbodige slijtage aan de tanden en wanneer er stukken bot loskomen kan het ook problemen in het maagdarmstelsel veroorzaken.

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen