In de zomervakantie trek je er graag op uit. Helaas is het niet altijd mogelijk om je hond mee te nemen op reis. En sommige reizen zijn nu eenmaal helemaal niet leuk voor je viervoeter ... Waar kan je dan wel met hem terecht?

Bij een familielid of een vriend

Voor je hond is het natuurlijk het leukst als hij ergens terecht kan waar hij de mensen of de plaats al een beetje kent. Daarom is het plaatsen van je hond bij familie of vrienden voor hem een heel goede oplossing. Of misschien kan je neef of nicht wel elke dag bij jou thuis je viervoeter komen entertainen?
 
 

Een dogsitter

Is er niemand in je omgeving die deze taak op zich kan nemen? Wat dacht je dan van een dogsitter? Er zijn heel wat dierenvrienden die het zien zitten om bij jou thuis op je hond te komen passen. Zo kan je hond gewoon in zijn vertrouwde omgeving blijven, en is de stress voor hem beperkt tot een minimum. Uiteraard doen dogsitters dat niet voor niets, maar het is zeker iets om over na te denken. Er bestaan zelfs gespecialiseerde bureaus en websites om je aan een betrouwbare hondenoppas te helpen. Zo vind jij de dogsitter die perfect bij jou én bij je trouwe viervoeter past! Zoek wel iemand die meer doet dan alleen even uitlaten en eten geven; je hond heeft als groepsdier meer aandacht nodig dan dat, zeker als het voor een langere periode is.

Vrouw knuffelt hond
Een dogsitter is een zeer goede oplossing om op je hond te laten als jij weg bent: de stress blijft beperkt omdat je hond in zijn eigen vertrouwde omgeving kan blijven! 

Een hondenhotel

Zie je een dogsitter niet zitten? Geen probleem, want naast hotels voor mensen bestaan er ook hotels of pensions voor honden. Het ene logement biedt al wat meer luxe dan het andere, maar de eigenaren van deze hotels doen er altijd alles aan om het je viervoeter volledig naar zijn zin te maken, terwijl jij lekker ligt te zonnebaden. In sommige hotels kan je hond spelen en ravotten met andere honden, in de tuin rennen, graven, apporteren, in een vijver zwemmen
 

Het is niet voor iedere hond even ideaal om naar een hondenhotel te gaan. Is je hond niet zindelijk? Springt hij over hoge omheiningen? Heeft hij schrik van andere honden, en begint hij te stressen zodra hij een soortgenootje ziet? Of heeft hij verlatingsangst? Dan moet je op voorhand zeker even aftoetsen of hier in het hondenhotel rekening mee kan worden gehouden. Indien niet, dan zoek je toch beter een alternatief.
 
 

Ben je op zoek naar opvang voor je kat tijdens je vakantie? Ook daar bestaan oplossingen voor!
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen