Hoewel iedere dierenliefhebber zal beamen dat elk hondenras wel iets te bieden heeft, zijn er bepaalde rassen die erg populair zijn. We zetten ze hier op een rijtje. Als jij dus op zoek bent naar een nieuwe hond om je gezin aan te vullen, maar je hebt nog geen enkel idee welk soort ras je wil, kan je hier misschien een hond vinden die perfect bij jou en je gezin past!

10 populairste hondenrassen in België

De chihuahua staat met stip op één in deze lijst: maar liefst 5% van de honden in België zijn chihuahua’s! Geen enkel ander hondenras zal je hier dus vaker tegenkomen. Wist je trouwens al dat 14% van de honden in België rasonzuiver is? Bij katten ligt dit cijfer nog veel hoger: 59% van de Belgische katten zijn geen raskatten.
 

 1. Chihuahua
 2. Border collie
 3. Franse bulldog
 4. Duitse Spitz of keeshond
 5. Labrador retriever
 6. Teckel
 7. Jack russell terriër
 8. Mechelse herder
 9. Golden retriever
 10. Duitse herder
Chihuahua en border collie
De drie populairste hondenrassen in België zijn de chihuahua, de border collie en ...
Franse bulldog
... de Frans bulldog!

10 populairste hondenrassen in Nederland

Uit de meest recente cijfers blijkt dat er inmiddels 1,9 miljoen honden in Nederland gehouden worden, een toename van zo'n 500.000 honden tijdens de voorbije twee jaar. Zou de coronapandemie daar voor iets tussen zitten? Deze rassen komen het vaakst voor:
 

 1. Labrador retriever
 2. Duitse herder
 3. Golden retriever
 4. Berner sennenhond
 5. Staffordshire bull terriër
 6. Chihuahua
 7. Boxer
 8. Franse bulldog
 9. Cavalier King Charles spaniël
 10. Engelse bulldog
Labrador retriever, Duitse herder en golden retriever
In Nederland staat de labrador retriever op de eerste plaats, gevolgd door de Duitse herder en de golden retriever

Klaar voor een nieuwe hond?

Wat denk je? Doe je mee met de hype of kies je toch liever een buitenbeentje? De keuze is volledig aan jou! Heb jij inspiratie gekregen door dit artikel te lezen en wil je onmiddellijk naar een erkende hondenfokker gaan om nestjes van pups te bekijken? Zorg er dan wel voor dat je niet bij een broodfokker terechtkomt. Maak zeker gebruik van onze uitgebreide checklist om te bepalen of je met een betrouwbare fokker te maken hebt! 
 
 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen