Op 4 oktober vierden we werelddierendag en dit jaar vroegen we aan onze fans hun ultieme verwentips om huisdieren extra in de watten te leggen. Het meest gegeven antwoord? Dieren moet je elke dag de allerbeste zorgen geven. Daarom verzamelen we in dit artikel onze ultieme tips om je huisdier te verwennen. Gewoon omdat het kan. Want wie het beste voorheeft met zijn huisdier, viert elke dag dierendag! 

Verwen je hond met deze beestige tips

 

Organiseer een speurspel 

Snuffelen is zowat de superpower van élke huishond. Daarom kan je hem extra verwennen met een rondje neuzelen in eigen huis of tuin. Lees hier onze tips voor een succesvolle DIY-snuffeltuin of bouw je woonkamer om tot een echt speurparadijs. Mag het nét iets uitdagender zijn? Snuister dan in onze 5 ideeën om aan hersenwerk te doen met je hond. 
 

Neem een dag verlof en rij naar zee

Veel honden vinden het heerlijk om op het strand te rennen achter hun bal, pootje te baden of gewoon lekker te kuieren en schelpjes te snuffelen. Maar voor je vertrekt, check even de lokale regels. Hier verzamelden we alle hondse regels per kustgemeente
Hond op het strand
De meeste honden houden van een fikse strandwandeling
Hondentaart
of wat dacht je van een gezond hondentaartje? 

De liefde van je hond gaat door z’n maag 

Het ultieme recept voor een heerlijke (en gezonde) hondentaart hebben we hier voor jou uitgetest. Wil je er nog een persoonlijke toets aan toevoegen, check dan in dit artikel 10 superfoods waar je zelf van kan mee smullen. En wat past daar beter bij dan een verfrissend flesje hondenbier
  
 

Drie ideeën om de kat des huizes te vertroetelen

  

All time classics die élke kat bekoren 

Hou het simpel en geef je kat een kartonnen doos: geen kat die eraan kan weerstaan. Of speel een eenvoudig hengelspel: het wakkert haar jachtinstinct aan én ze traint er haar ganse lichaam mee. Nu je toch bezig bent: weet jij of je kat links- of rechtspotig is? Organiseer deze variant op ‘balletje-balletje’ en je komt er zo achter! 
 

DIY-speelgoed om je kat te verleiden 

Tijdens de coronacrisis waren rollen wc-papier populairder dan ooit. Maar wist je dat ook katten ze graag hamsteren? Ontdek hier verschillende manieren om je kat lol te bezorgen met niets meer dan een (of een paar) wc-rol(len). Voor gevorderde katten raden we een herfstdoos aan: goed voor urenlang snuffelplezier! 
 
Kat in kartonnen doos
Geen kat kan weerstaan aan een kartonnen doos 
Langharige kat in catio
Creëer hoogtes in je woonkamer, maar ook in je kattenren

Creëer hoogtes, binnen en buiten 

Katten torenen graag boven alles en iedereen uit. Heb je nog een vrije wand in huis? Tover hem om tot een droomparcours waar je binnenkat naar hartenlust kan klauteren en springen. Of misschien reiken je ambities nog verder en wil je graag cat mom / cat dad of the year worden? Pak dan uit met een heuse catio of kattenren - inclusief het purrrfecte uitkijkpunt over de tuin! 
 
 

Geef je kippen een extraatje 

De kippen in je tuin verwennen jou dagelijks met heerlijke eieren, hoog tijd om hen eens extra in de bloemetjes te zetten. Of in de groentjes. Lees hier hoe je voor hen overheerlijke en supergezonde kiemgroenten kweekt. En hebben jouw hennen al een superdeluxe kippenstofbad in hun ren? 
Kip eet kiemgroenten
Tracteer je kip eens op lekkere kiemgroenten 
Konijn knabbelt aan takken
Een wilgentak is een echte traktatie voor je konijnen 

Konijnen verwennen doe je zo 

Ook konijnen verdienen een luxeleven in jouw huis of tuin. Met deze anti-verveeltips helpen we jou op weg om de allerbeste konijneneigenaar te worden. Twijfel je welke groenten ze lekker vinden? Hier geven we je een lijst met gezonde opties. En als je eens echt loos wil gaan, dan raden we dit heerlijke konijnenijsje aan! 
 
 

Koester je paard of pony met deze tips

Paarden lijken wel altijd honger te hebben en eten liefst de hele dag door - dat is ook het gezondst voor hun lichaam. Toch kan je hen af en toe verwennen met een gezond snoepje of door bos en berm in te trekken met je wildplukmand. En waarom trek je eens niet wat tijd uit voor een ontspannende massage? Daar word je vast zelf ook helemaal zen van! 
Paard eet distel
Paarden houden van afwisseling in hun voeding 
Hoofdmassage paard
Trakteer je paard op een hoofdmassage 

Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen